Kalėdų senis jau dalija dovanas

Sekmadienį Kalėdų senis atvyko į Kauną ir jau išdalijo pirmąsias dovanas – tris didelius kapšus pinigų. Miestiečiai paminėjo šv. Mikalojaus – Kauno globėjo ir Kalėdų senio pirmtako dieną. Iš šv. Mikalojaus bažnyčios miestiečiai į Rotušę atnešė šventojo skulptūrą, kur ji prabus visą Kalėdinį laikotarpį.

Šv. Mikalojaus statulos kelionė prasidėjo anksti ryte. Bažnyčioje buvo laikomos mišios, po kurių skulptūra nunešta į Kauno katedrą, kur buvo laikomos dar vienos mišios.

Po jų, apie 13 val., šventojo skulptūra pasiekė Rotušę. Procesiją pasitiko pats šv. Mikalojus. Į jos dalyvius jis kreipėsi iš Rotušės balkono ir paskelbė, kad jau prasidėjo šventinis periodas. Miesto meras Visvaldas Matijošaitis Kalėdų seniui perdavė miesto raktus.

„Čia tik laikinai“, – pridūrė meras.

Priėmęs regalijas šv. Mikalojus nusileido į Rotušės aikštę, kur įteikė tris kapšus pinigų. Legendos pasakoja, kad būtent šis šventasis garsėjo gerais darbais ir pinigais išpirko tris merginas iš vergijos.

Sekmadienį šv. Mikalojus taip pat trims organizacijoms įteikė pinigų – vienuolėms, piligrimams ir senamiesčio vaikų dienos centrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių