Didžiuosiuose miestuose sužibo Kalėdų eglės: kuri gražiausia?

  • Teksto dydis:

Didžiuosiuose miestuose ir kurortuose šeštadienio vakarą įžiebtos Kalėdų eglės.

Klaipėdoje šeštadienį įžiebtos dvi eglės – Teatro ir Atgimimo aikštėse. Teatro aikštėje pastatyta natūrali 12-os metrų aukščio eglė, o Atgimimo aikštėje – vadinamoji auksinė eglutė, kurios aukštis sieks 20 metrų. Ji sudaryta iš beveik pusketvirto tūkstančio „auksinių“ dirbtinių eglišakių.

„Linkiu, kad Kalėdų stebuklas nesibaigtų tais margaspalviais žibintais, tūkstančiais lempučių ir šimtais metrų girliandų, kad Kalėdų stebuklas tęstųsi kasdien, palaikant kažką, padedant kažkam tuo laiku, kada jam labiausiai reikia“, – susirinkusiems Teatro aikštėje linkėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kauno Rotušės aikštėje esanti eglė papuošta programuojamais burbulais, kurie galės būti valdomi nuotoliniu būdu ir keisti spalvą. Eglutės apšvietimui taip pat naudojami iš vietos įmonių surinkti kavos tirščiai – projekto autoriai tikina, kad prisidėti prie eglutės apšvietimo gali kiekvienas, taip pat atnešęs kavos tirščių į aikštę.

„Parodykime visai Lietuvai, kad Kaunas ne tik tvarkosi, bet ir moka švęsti. Linksmų, gerų artėjančių švenčių“, – į kauniečius įžiebdamas eglę kreipėsi miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Klaipėdos ir Kauno eglučių įžiebimą lydėjo fejerverkai, šventiniai koncertai.

Vilniuje šeštadienį eglė sužibo Rotušės aikštėje, pagrindinis miesto simbolinis Kalėdų medis Katedros aikštėje buvo įžiebtas dar penktadienį. Ši eglė sulaukė ir užsienio žiniasklaidos dėmesio – britų naujienų portalas mirror.co.uk pažymi, jog konstrukcija su 70 tūkst. lempučių bei gyvomis eglių šakomis „tiesiog atima kvapą“ bei nesunkiai matoma iš Vilniaus oro uoste besileidžiančio lėktuvo.

Šiauliuose eglė nušvito mėlynu fonu ir šaltai baltomis įvairaus dydžio žvaigždėmis. Ant jos pakabinti sidabro spalvos burbulai bei šviečianti viršūnė.

Panevėžyje pagrindinė eglė buvo įžiebta taip pat penktadienį. Kalėdų simboliai jau šviečia ir Birštono bei Neringos kurortuose.

Šeštadienį eglučių įžiebimo šventės vyko ir Šiauliuose, Skvere prie miesto savivaldybės, Alytuje, Rotušės aikštėje, Palangoje, Druskininkuose bei kituose miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno valkata

Kauno valkata portretas
Butu grazu ir skaniai smirdetu ,jei Kauno egle butu padabinta krabu lazdelemis ir prasmirdusiom silkem.Bent jau efektas garantuotas.

Anonimas

Anonimas portretas
na,kaip čia pasakius...eglė turi būti natūrali,o ne jos įvaizdis.Patiko Klaipėdos eglė.Tas Matijošius tinka tik kai kuriems ūkio darbams vykdyti,nes jo supratimas labai ribotas-ypač meno srityje.

Kristina

Kristina portretas
Man egles visos grazios savaip, Kiek zmoniu tiek nuomoniu, Kauno egle sakyciau labai originali, nepanasi I kitas. Valio
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių