Kalėdų eglę Rotušės aikštėje pradės statyti savaitgalį

Jau visai netrukus, gruodžio 1 dieną, šeštadienį, Kauno rotušės aikštėje bus įžiebta 15 metrų aukščio auksu tviskanti eglė.

Eglutės įžiebimo šventėje, pavadintoje „Šokanti auksinė Kalėdų eglė“, bus galima pasiklausyti auksinių Lietuvos balsų – Egidijaus Bavikino, Andriaus Apšegos ir operos primadonos Sabinos Martinaitytės. Koncerte taip pat pasirodys solistas Steinas Skjervoldas (Norvegija) ir Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“ (vadovas Rolandas Daugėla).

Pasirodymais džiugins ir Kauno pantomimos teatro aktoriai, šiuolaikinio cirko trupės "AntiGravitacija“ šviesų žonglieriai, akrobatai, fakyrai. Pirmąją žiemos dieną kauniečiai sulauks Kalėdų Senelio bei Kauno ir Vestfoldo miestų merų sveikinimų. Šventę, kuri prasidės 17 val., vainikuos įspūdingas eglutės įžiebimas ir šventiniai fejerverkai.

Portalas 1kaunodiena.lt. jau rašė, kad žaliaskarė bus papuošta aštuoniais šokančiais angelais, dviem kilometrais spinduliuojančių lempučių girliandų bei keliomis dešimtimis tūkstančių aukso dulkėmis žaižaruojančių kankorėžių.

Garsiausių Kauno menininkų iš metalo ir plastiko pagaminti unikalūs auksiniai angelai suksis ant specialios konstrukcijos. Į pirmąjį aukštą, kurį sudarys 40 skirtingo dydžio eglių, galės užeiti žmonės ir palikti savo palinkėjimus, sveikinimus, prisėsti ant auksinių suoliukų. Pagrindinė miesto eglės puošyba kelintus metus iš eilės yra patikėta galerijos „Balta“ savininkei Jolantai Šmidtienei.

„Darbų dar turime tikrai labai daug, o laiko beveik neliko. Tikimės, jokių netikėtumų neišlįs“, – portalui 1kaunodiena.lt antradienį pasakojo kūrėja.

Ji užsiminė, kad pagrindinė eglės puošmena – angelai – jau beveik pagaminta. Taip pat jau baigiama konstruoti mechaninė dalis, kurios dėka šie angelai galės suktis aplink savo ašį.

Visos detalės, reikalingos puošybai, jau paruoštos. Liko sunkiausias darbas – surinkti eglę į vientisą kūrinį.

„Pagrindinę eglės metalinę konstrukciją Rotušės aikštėje pradėsime surinkinėti jau šį savaitgalį“, – atskleidė menininkė.

Praėjusio sekmadienio vakarą prie „Žalgirio“ arenos sužibo pirmoji kalėdinė eglutė mieste. Ją taip pat sukūrė J. Šmidtienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reik

Reik portretas
tikėtis, kad EGLUTĖ ir bus EGLUTĖ, o ne baubas iš pragaro kaip prie ŽALGIRIO arenos - tiesiog pasibaisėtina. Jei jau tai grožis, tai aš karalius su karūna

To Reik

To Reik portretas
Tu greičiau sielos ubagas, jei nevertini menininkų darbo ir pastangų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių