Kalėdų dvasia apsigyveno ir Šilainiuose

Gražiausių metų švenčių belaukiant Kaune po truputį visose miesto erdvėse įsikuria Kalėdų pranašai – šventinės žaliaskarės. Jau tapo tradicija, kad ne tik miesto centras, bet ir gyvenamieji miesto rajonai turi savo kalėdines eglutes.

Dovana miestiečiams

Jau trečią žiemą iš eilės kauniečius kalėdinėmis dovanomis džiugina daugiabučių administratoriai „Šilainių būstas“ ir „Dainavos būstas". Dviejuose Kauno mikrorajonuose jie papuošia Kalėdų eglę bei surengiamos jų įžiebimo šventės.

Pirmoji eglė ketvirtadienį vakare buvo įžiebta Šilainių mikrorajone. Įspūdingo grožio puošmena įsikūrusi prie pat Šilainių seniūnijos, Baltų prospekte.

„Tai jau tradicinė šventė, kurią organizuojame trečius metus. Norime, kad gyventojai rūpintųsi ne tik savo namu, ūkiu, nebūtų užsidarę, būtų labiau bendruomeniški. Visi bendrai galime kurti jaukią ir gyvą aplinką, kurioje gyvename“, – sakė įmonės „Šilainių būstas“ atstovė Jolanta Volteraitytė.

Anot vadovės, ši Kalėdų eglė yra dovana visiems – ir patiems mažiausiems, ir suaugusiems kauniečiams.

Kalėdų eglės įžiebiamos Šilainių ir Dainavos mikrorajonuose neatsitiktinai. Dar prieš trejus metus patys kauniečiai išsirinko šias vietas, nes šie mikrorajonai yra didžiausi ir labiausiai apgyvendinti.

Įžiebti eglę prireikė burtažodžių

Įžiebti pagrindinę mikrorajono eglę buvo patikėta Kalėdų seneliui ir jo pagalbininkams – visiems Šilainių gyventojams.

„Norint, kad eglė suspindėtų, būtina visiems drauge ištarti stebuklingusžodžius: abrakadabra mabra švabra bum“, – kreipėsi Kalėdų senelis į eglės įžiebimo šventę susirinkusius gyventojus.

Užteko trumpos repeticijos, kad gyventojai išmoktų ne itin sudėtingą kombinaciją. Garsiai irr vienbalsiai pasakius žodžius, ant eglės įsižiebė kalėdinės girliandos.

Šilainių seniūnas Gintautas Sinkevičius džiaugėsi, kad Kalėdų eglės įžiebimo šventė sutapo su tokia gražia žiemos diena.

„Visiems Šilainių gyventojams linkiu, kad jų Kalėdos būtų gražios kaip ši eglė“, – sakė G. Sinkevičius.

Šilainių gyventoja Irena nuoširdžiai džiūgavo, kad Kalėdos atkeliavo ir pas juos. „Man labai gražu, iš karto jaučiasi kalėdinė nuotaika“, – šypsojo moteris.

Vaikų dainos ir eilėraščiai

Margaspalviais žaisliukais papuošta žaliaskarė, Kalėdų senelis ir dovanos – tai pagrindiniai dalykai, kurių kiekvienas vaikas laukia per Kalėdas. Viso to netrūko ir Šilainių eglės įžiebimo šventėje.

Mažieji išsirikiavo į eilę, kad tik galėtų Kalėdų seneliui padeklamuoti išmoktą eilėraštuką arba padainuoti dainelę.

„Kai niekas nemato, kai niekas negirdi, tai angelo balsas ateina į širdį“, – savo eilėraštuką pradėjo nuostabiais žodžiais Tauras ir Urtė.

Vieni vaikai drąsiai žengė prie žaliaskarės, kitus tėveliai turėjo paraginti. Netrūko ir ašarų, kuomet mažylis užmiršdavo eilėraščio žodžius.

Paraginti Kalėdų senelio, parepuoti prie eglės nusprendė ir keli paaugliai, kurie garsiai uždainavo gerai žinomą G&G Sindikato dainą: „Broliai šaunuoliai, viskas normaliai“.

Kalėdų senelis nenuskriaudė nė vieno vaiko – visi gavo dovanų saldumynų, net ir patys mažiausieji, kurie dar neišmoko ištarti pirmojo žodžio.

„Mes per savo virtuvės langą matome eglutę, tai vaikas visą dieną laukė, kada prie jos ateisime. Jam ypač patiko Kalėdų senelis ir, žinoma, dovanos“, – pavykusia švente džiaugėsi Vaida.

Rytoj 16 val. Dainavos rajone, Draugystės parke, bus įžiebta dar viena Kalėdų eglė, kurią miestiečiams dovanoja daugiabučių administratorius „Dainavos būstas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sile

sile  portretas
aciu , silainiu bustui , labai laukeme eglutes , linkime sekmes visai komandai , aciu ,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių