Kalėdos artėja: Kauną užvaldo aukso karštinė (renginių programa)

Šiemet auksu spindės ne tik pagrindinė miesto puošmena – 15 metrų aukščio Kalėdų eglė. Auksinėmis dekoracijomis žadama išdabinti ir Kauno mokyklas.

Auksu spindintis miestas

„Šiemet Rotušės aikštėje eglė bus išpuošta rekordiniu skaičiumi žaisliukų – ant jos kabės per 40 tūkst. kankorėžių, nupurkštų aukso spalvos dažais. Kalėdų eglė ne tik žibės auksu, bet ir judės, skambės“, – atskleidė jau ketvirtus metus pagrindinės kalėdinės eglės puošimu besirūpinanti Jolanta Šmidtienė.

Menininkė teigė norėjusi, kad aukso spalvos dekoracijos puoštų ne tik Rotušės aikštę, bet ir kitas miesto erdves.

„Norėjome, kad šiemet Kaunas pasipuoštų vieningai. Be to, auksas – amžinos vertybės, saulės ir šilumos simbolis“, – įsitikinusi J. Šmidtienė.

Ji patarė mokykloms, kaip jos šiemet galėtų įsilieti į bendrą auksu spindinčio miesto paveikslą.

„Nepatikėsite, tačiau jau dabar parduotuvėse sunku nusipirkti aukso spalvos žvakelių, kaspinėlių, tikriausiai moksleiviai jau viską išpirko“, – džiaugsmingai pasakojo menininkė.

Prie Rotušės aikštės sustabdys eismą

Šeštadienį, gruodžio 1 dieną, Kauno rotušės aikštėje eglės įžiebimo šventė prasidės 17 valandą.

„Kasmet Kalėdų eglutės įžiebimo šventėje sulaukiame daug miestiečių ir svečių, todėl iš anksto prašome visų atvykti anksčiau ir geriausia – visuomeniniu transportu“, – antradienį Kauno miesto savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė Kauno policijos Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Jo teigimu, šeštadienį nuo 14 val. iki renginio pabaigos bus sustabdytas eismas Rotušės aikštėje.

„Raginame į Rotušės aikštę ateiti ir iš jos išeiti ne tik iš M. Valančiaus ir Vilniaus gatvių, bet ir kitais maršrutais – per A. Jakšto, Aleksoto, Muitinės gatves“, – patarė viršininkas.

R. Stukas įspėjo, kad į šventinį renginį draudžiama atsinešti savo pirotechnikos gaminių.

Kaip ir pernai, Kalėdų eglės įžiebimo šventėje nebus prekiaujama alkoholiniais gėrimais, o tiems, kuriuos pagaus viešoje vietoje vartojant alkoholį, grės baudos.

Puošim kiemus ir balkonus

Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas pristatė akciją „Puošiam“, skirtą didžiosioms žiemos šventėms.

„Tiek įmonės, tiek pavieniai žmonės kviečiami puošti savo aplinką: kiemą, vitrinas, langus, balkonus. Papuošę savo aplinką, ją nufotografuokite ar nufilmuokite ir siųskite elektroniniu paštu puosiam@kaunas.lt. Taip pat galima vaizdo medžiagą paskelbti Kauno miesto savivaldybės „Facebook“ paskiroje“, – idėją pristatė A. Vilčinskas.

Patys kauniečiai vėliau išrinks gražiausiai papuoštą erdvę. Savivaldybė laimėtojus žada apipilti dovanomis.

Laukia daugiau staigmenų

Atėjusieji pasigrožėti pagrindine miesto egle tradiciškai galės aplankyti ir Rotušėje įsikursiantį kalėdinį miestelį. Jo atidarymas su Kalėdų seneliu, nuotaikingais personažais, žaidimais ir siurprizais numatytas gruodžio 8 dieną.

Tą pačią dieną 16 val. nušvis eglutė Vienybės aikštėje. Ją šiemet puošia labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“.

Šiek tiek vėliau bus įžiebta kalėdinė eglė Laisvės alėjoje. Ją, kaip ir pernai, papuoš Kauno technologijos universiteto studentai.

Nuo gruodžio 10 d. galima bus aplankyti prakartėlę prie Arkikatedros bazilikos. Jos šventinimas vyks gruodžio 24 dieną, po Bernelių mišių.

Senuosius metus palydėti ir pasitikti Naujuosius bus galima gruodžio 31 d. Rotušės aikštėje. Vidurnaktį dangų nutvieks įspūdingas šventinis fejerverkas. Tą pačią valandą Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje kvies naujametinis varpų muzikos koncertas.

RENGINIŲ PROGRAMA:

Gruodžio 1 d.

17 val. Kalėdinės eglutės įžiebimo šventė „Šokanti auksinė kalėdų eglė“ Rotušės aikštėje.

Programoje: auksiniai Lietuvos balsai Egidijus Bavikinas, Andrius Apšega ir operos primadona prof. Sabina Martinaitytė, solistas Stein Skjervold (Norvegija), Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“, šiuolaikinio cirko trupės „AntiGravitacija“ šviesų žonglieriai ir ugnies akrobatai, Kauno Pantomimos teatro aktoriai, Kalėdų Senelio, Kauno ir Vestfoldo miestų merų sveikinimai, šventinis fejerverkas.

Gruodžio 7 d.

17 val. Kalėdų eglės įžiebimas prie Kauno pilies. Programoje: „Viduramžių pasiuntinių“ ugnies šou spektaklis „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“, dangaus žibintų paleidimas, šventinis fejerverkas.

Gruodžio 8 d.

12 val. Kalėdinio miestelio vaikams atidarymas Rotušės aikštėje su Kalėdų Seneliu, nuotaikingais personažais, žaidimais ir siuprizais.

13 val. „Vičiūnų“ įmonių grupė kauniečius bei miesto svečius vaišins žuviene, kuri bus verdama Rotušės aikštėje (prie fontano), vaikams organizuos žaidimą „Poledinė žūklė“.

Kalėdinių eglučių įžiebimas Vienybės aikštėje bei Laisvės al. ir S.Daukanto gatvių sankirtoje.

16 val. Vienybės aikštėje šventė „Vaikai vaikams“. Programoje: svečių sveikinimai, vaikų pop muzikos studija „Tu ir aš“, merginų pop muzikos grupė „GLAAMA“, vaikų pop muzikos grupė „DND”.

17.30 val. Laisvės al. prie fontano: Kauno miesto mero ir šventės svečių sveikinimai, V.F.S.A ir „AK dance studio“ šokėjai, Kauno šampaninis choras, eglutės įžiebimas.

Gruodžio mėn. 9 d.

Kauno globėjo, Kalėdų Senelio pirmtako Šv. Mikalojaus šventė.

12 val. šventinės mišios Kauno arkikatedroje bazilikoje už Kauną ir kauniečius. 12.45 val. Šv. Mikalojaus procesija iš Kauno arkikatedros bazilikos į Kauno rotušę. Teatralizuota miesto raktų Šv. Mikalojui perdavimo ceremonija. 13-14 val. atviras Rotušės lankymas, Šv. Mikalojaus paštas ir atrakcijos.

Gruodžio 10 d. prie Kauno arkikatedros bazilikos pastatoma kalėdinė prakartėlė.

Gruodžio 24 d. po Bernelių mišių Prakartėlės palaiminimas prie Kauno arkikatedros bazilikos.

Gruodžio 31 d. 23.30 val. Rotušės aikštėje naujametinę naktį visus dainomis sveikins grupės „El Fuego“ ir „Studentės“. Vidurnaktį – įspūdingas šventinis fejerverkas.

Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje naujametinis varpų muzikos koncertas. Atlikėjai – Giedrius Kuprevičius ir Julius Vilnonis.

2013 m. sausio 6 d.

15.30 val. Trijų karalių šventė. Laisvės alėjoje, Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje Kauno miesto bendruomenės šventė „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“. Koncertuoja Kauno miesto folkloro ansambliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunu

šaunu portretas
kaunas visad originaliai papuoštas...

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
jeigu siemet nebutu valdininku kabinejamasi prie mano reklamos tai stipriai buciau paremes senamiescio puošima

Kauniete

Kauniete portretas
Myliu Kauna, laukiu Sv.Kaledu, nepaprastai dziaugiuosi Meninike su komanda puosiancia Rotuses aikste! Aciu! Kaune - Jusu deka taip grazu!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių