Kalėdiniame labdaros vakare – garbūs svečiai

"Man gera žinoti, kad gyvenu mieste, šalyje, kur esama tiek daug gerų ir dosnių žmonių, kuriems tiesiog rūpi esantys šalia ir patiriantys nepriteklių", – skelbdamas tradicinio Kalėdinio labdaros vakaro pradžią sakė jo vedėjas Andrius Žiurauskas.

Dosnios aukos

Kalėdinis labdaros vakaras surengtas jau 27-ajį kartą, tačiau pirmą kartą vyko ne rotušėje, o Karininkų ramovėje. "Kauniečių gerumas kasmet auga, todėl ir mes iš rotušės persikėlėme į Karininkų ramovę, nes ten tiesiog nebetilptume", – pastebėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šį kartą surinktos aukos bus skirtos Kaune gyvenantiems negalią turintiems vaikams.

"Girliandos ir dekoracijos papuošė miesto gatves, tiltus ir aikštes, tad kodėl mums nepabandžius papuošti ir kitų žmonių gyvenimų? Juk miestas – tai ne vien pastatai, gatvės ar parkai. Miestas visų pirma yra jo žmonės", – tokiais žodžiais svečiai buvo kviečiami prisidėti prie negalią turinčių kauniečių gerovės.

Visą mėnesį truko gerumo iniciatyva, kuri kvietė kauniečius gerais darbais puošti miestą ir jo gyventojus. Labdaros vakaras tapo pagrindiniu gerumo iniciatyvos akcentu. Iki jo pradžios iš anksto jau buvo paaukota per 47 tūkst. eurų. Tačiau vakaro metu suma gerokai pasipildė. Iš viso surinkta beveik 60 tūkst. eurų.

"Kiekvieno kauniečio kraujyje yra įaugęs jausmas padėti kitiems. Šis pokylis vyksta jau 27 kartą, o veidai beveik kartojasi, didėja tik aukos. Tai valstybiniu lygmeniu nėra būtinybė, bet smagu, kad miestiečiai patys prisideda prie problemų sprendimo", – sakė V.Matijošaitis.

Būrys rėmėjų

Prie renginio organizacijos antrus metus iš eilės aktyviai prisidėjo ir "Kauno dienos" skaitytojų išrinktos "Metų kaunietės" – Rūta Meilutytė, Jolanta Šmidtienė, Dovilė Bubnienė bei Aistė Grybauskienė. Pastarosios trys dalyvavo ir labdaros vakare.

V.Matijošaitis dėkojo ir joms, ir dosniems rėmėjams. Pagrindiniais gerumo iniciatyvos mecenatais šiemet tapo bendrovės "Autokausta", "Kauno tiltai" ir koncernas SBA.

Prie mėnesį trukusios gerumo iniciatyvos iš viso prisijungė 45 įmonės bei organizacijos ir daugybė fizinių asmenų.

Garbūs svečiai

Į labdaros vakarą atvyko gausus būrys svečių. Beveik pusantro šimto žmonių nusiteikė jaukiai praleisti vakarą bei padėti tiems, kuriems reikalinga pagalba atliekant net kasdienius darbus.

Į tradicinį renginį atvyko Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, vyskupas Kęstutis Kėvalas, įvairių šalių ambasadoriai.

Arkivyskupas Lionginas Virbalas linkėjo, kad tarp žmonių vyrautų didesnis tarpusavio supratimas.

"Per Kalėdas esame labiau nusiteikę vieni kitiems padėti ir ką nors dovanoti, bet turėtume neapsiriboti tik šiuo laikotarpiu. Tai paskatinimas, kad kuo daugiau padėsime, kuo daugiau apdovanosime kitus, tuo patys džiaugsmingiau gyvensime", – sakė L.Virbalas.

Dar galima aukoti

Aukoti pinigus buvo galima iš anksto pervedant pinigus, taip pat per patį labdaros vakarą. Renginyje buvo pastatytos aukų dėžutės. Susirinkusiųjų patogumui veikė ir mokėjimo kortelių skaitytuvas. Be to, norintieji paaukoti stambesnes pinigų sumas, galėjo pasirašyti vekselius, įsipareigodami vėliau atlikti mokėjimus.

Labdaros vakaro rėmėjais tapusios bendrovės taip pat pasirašė sutartis. Beje, kelios įmonės įsipareigojo paremti ne lėšomis, bet savo teikiamomis paslaugomis – autizmu sergantiems vaikučiams sutaisyti dantis.

Renginio organizatoriai tikina, kad pavieniai asmenys aukoti pinigus galės iki pat Trijų karalių. Tuomet bus suskaičiuota galutinė suma ir paskirstyta paramos prašytojams. Šiais metais paaukoti pinigai bus skirti kauniečių šeimoms, auginančioms negalios paliestus vaikus. Tikslus šeimų skaičius ir konkreti paramos forma kol kas negali būti detaliai atskleista, nes tai paaiškės tik susumavus galutinę paaukotų lėšų sumą. Tikimasi, kad labdara leis įgyvendinti beveik pusšimčio šeimų norus – vieniems vaikams bus nupirktos insulino pompos, kitiems – buityje reikalingi daiktai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

garbus sveciai

garbus sveciai portretas
ypac avinu bandos isrinktas meras

garbus sveciai

garbus sveciai portretas
ypac per avinu bandos isrinktas meras

Kas tos trys pozuotojos?

Kas tos trys pozuotojos? portretas
Trys moterys be antru pusiu atrodo kaip tam tikra "gvardija" vakarelio pratesimui :):) :)
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių