Kalėdinėje knygų mugėje – šimtmečio literatūra ir garbaus amžiaus skaitytojai

Šeštadienį Kauno įgulos karininkų ramovėje šurmuliavo knygų ir skaitymo išsiilgę miestiečiai.

 Šiemet į penktąją, jubiliejinę, „Kauno kalėdinę knygų mugę“ sugrįžo naujos, dar spaustuvės dažais kvepiančios knygos, skirtos Valstybės atkūrimo šimtmečiui. Pasiūla labiau sudomino vyresnio amžiaus kauniečius – šeštadienio vidudienį Kauno įgulos karininkų ramovės antrame aukšte jų buvo galima sutikti bent kelias dešimtis.

„Mūsų toks amžius, kad geriausia dovana arba vitaminai, arba knyga“, – įsikibusi vyrui už parankės, kaunietė Aldona nedaugžodžiavo. Tiesiu taikiniu šovė prie artimiausio stalo, kur skaitytojų laukė mokslininkas, istorikas ir astrofizikas Romualdas Zubinas.

Kiek tolėliau nuo jo mugės lankytojus sveikino Lietuvos Nepriklausomų rašytojų sąjungos, „Spindulio“ literatūrinės draugijos narys, ilgametis knygų redaktorius, vertėjas, poetas, satyrikas-humoristas ir Medardo Čoboto trečio amžiaus universiteto politologas Leopoldas Stanevičius.

Dalyvių gretose buvo galima sutikti ir senbuvių. Toje pačioje vietoje kaip ir praėjusiais metais, spalvotais piešinėliais iliustruotomis knygomis ir pirštinių teatru mažuosius skaitytojus viliojo rašytoja Liuda Petkevičiūtė.

„Ši knygelė apie viščiuką Pūką. Ši – apie voveriuką Indiriuką. Kas tau labiau patinka?“, – susidomėjusią mergaitę su mama kalbino autorė.

Bene spalvingiausią knygų arsenalą į mugę atgabeno "Žaros" leidykla ir prancūziškas knygynas su šeimininku Aidu Žandariu priešaky. Ant pastarojo stalo atgulė vaikiškos knygos su erdviniais vaizdais, įmantrios užrašinės ir kita literatūra su prancūzišku prieskoniu.

Iki sekmadienio vyksiančioje mugėje galima įsigyti ne tik naujų knygų už mažiausią leidyklos kainą, bet ir senienų, pageltusiais lapais – 1933 metais leistą knygą „Lietuviškos ir kitokios giros“ ar panašaus amžiaus pasakų knygelę apie vilką ir ožiukus.

„Ne knyga, bet nusipirkę ją, vaikus padarysite laimingesnius“, – kampe prie durų įsitaisiusi tradicinių amatų meistrė mugės lankytojus kvietė geram darbui. Iš jos rankų tiesiai ant lankytojų riešų keliavo trispalvę menančius apyrankės, kurias pynė Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus vaikų dienos centro „Užuovėja“ auklėtiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LMS

LMS portretas
Kainos tikrai nebuvo mažiausios. Pvz., MELC knygos jų tinklalapyje parduodamos mažesnėmis kainomis, netgi sumokant už siuntimą pigiau pirkti iš tinklalapio negu buvo šioje knygų mugėje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių