Kalėdinė „dovana“ pirkėjams – pabrangusi duona

Prieš Kalėdas norisi sulaukti gerų žinių, dovanų. Tačiau kartais sulaukiame naujienų, kurios visai nedera prie šventinio šurmulio. „Šiandien nemaloniai nustebau, kai kioske norėjau susimokėti už mano pamėgtą duoną. Pasirodo, ji pabrango 10 centų. Ar reikėjo ją branginti prieš šventes?“, - susisiekusi su portalu kauno.diena.lt pasakojo kaunietė Rasa.

Moteris teigė, kad skanią „Bočių“ duoną, kurią kepa bendrovė „Garliavos duona“, visada pirkdavo netoli „Dainavos turgavietės“ esančiame kioske už 0,80 euro. „Dar praėjusį savaitgalį tiek mokėjau. O šiandien pamačiau, kad duona kainuoja 0,90 euro. Ji pabrango net 11 proc.“, - sakė moteris.

Nukulniavau iki minėto kiosko, kuriame prekiaujama ne tik duona, bet ir batonais, bandelėmis, konditerijos gaminiais. Kiosko pardavėja paaiškino, kad pabrango ne tik „Bočių“ duona.

„Pabrango visi duonos gaminiai. Produkcijos pardavimo kainą mums padidino UAB „Garliavos duona“. Labai nenorėjome, kad duona, batonai pabrangtų prieš šventes“, - teigė pardavėja.

Labai nenorėjome, kad duona, batonai pabrangtų prieš šventes.

Tai, kad minėta kepykla pabrangino produkciją, patvirtino ir duonos gaminiais prekiaujančio kiosko „Vitebsko“ turgelyje pardavėja. „Pažiūrėkite, pas mus ant kiosko kabo raštelis, kad nuo gruodžio 19 dienos keičiasi produkcijos kainos. Nežinau, kiek procentų padidėjo tam tikrų gaminių kainos. Prekeiviai su kepykla tariasi individualiai“, - aiškino moteris.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienapabrango duonaGarliavos duonaduonos gaminiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Garliavos duona

Garliavos duona portretas
ypač Senolių, pradėjo pastoviai tiekti nepilnai iškepta. Skambinom ir direktoriui ir pardavėjos sakė, kad vadybininkai nereaguoja. Neiškeptos matomai svoris didesnis. Ir kokių fokusų neprisigalvoja tie "verslynykai", matyt jokios kontrolės nėra. Kontrolieriai veltui pinigus iš biudžeto gauna.

foto

foto portretas
matome tipišką neo liberaliosios ekonomikos produktą, neturintį nieko bedro su duona. Tai parodija ir opiumas nupušiems eks sovietikams. Kaip galima duoną raikyti ir kišti į celofaną?

Bronius

Bronius portretas
Kokia kepykla duona pabrangins prasidejus 2018 m.?
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių