Kaip vaikai išgelbėjo balandį

Kauno Tito Masiulio jaunimo mokykloje įvyko neplanuota balandžio gelbėjimo operacija, akivaizdžiai parodžiusi šios mokyklos mokinių ir jos vadovų jautrumą sužeistam sparnuočiui.

"Mūsų devintokai Tomas Butvilas ir Donatas Vyšniauskas prie mokyklos pastato pastebėjo keistai besielgiantį balandį: paukštelis tupėjo, baikščiai dairėsi į šalis ir niekur neskrido. Mokiniai suprato, kad sparnuotis sužeistas arba pats susižalojęs. Pasikvietę į pagalbą šeštokus Aurimą Janulevičių ir Svajūną Kunicką, paprašė jų prižiūrėti balandį, kad jam daugiau nieko blogo neatsitiktų, o patys atskubėjo pas mane patarimo, ką daryti", – prisiminė mokyklos direktorius Egidijus Mikalajūnas.

Pasak direktoriaus, jam teko drauge su mokyklos budėtoju skambinti įvairioms gyvosios gamtos apsaugos ir globos tarnyboms, tačiau visur atsimušdavo į abejingumo sieną. Tuomet nutarta paskambinti į "Kauno dienos" redakciją ir ten paprašyti pagalbos.

Žurnalistai greitai sureagavo į situaciją ir susitarė dėl pagalbos su "Laukine Lese". Ši gyvūnų globos įstaiga tuoj pat sutiko priimti sužeistą paukštį, tačiau negalėjo atvažiuoti jo paimti, nes neturėjo tą dieną automobilio. Tuomet balandį į "Laukinę Lesę" nuvežė pats mokyklos direktorius.

Toks moksleivių ir mokyklos vadovo elgesys – tai ne tik jautrumo nelaimės ištiktam gyvūnui pavyzdys, bet ir tokiu neįprastu būdu išreikšta pagarba T.Masiuliui, kurio vardu pavadinta mokykla. Juk "titus" lotyniškai reiškia "laukinis balandis". Vaikams už jautrumą padėkojo ir "Laukinė Lesė".



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
pinigus didziausius ima tos sudorganizacijos o kai kas atsitinka, tai niekada nieko negali padet gyvunui, tai ne darbo laikas tai dar kas nors. Manau cia tik geras budas plauti pinigus. Kiek apie viena organizacija rasyta graziu pavadinimu, dar kaimynas atsimenu pasakojo, pas juos dirbo kaip ten sukasi jie, bet vis tiek savivaldybe toliau seria...

Nuostabūs

Nuostabūs portretas
Vaikai bet šiaip reikia naikinti tuos teršiančius miestą paukščius. Jie patys nešvariausi ir bakterijas nešiojantys padarai. Bet vaikai geros širdies sėkmės ir laimės jiems.

Arta

Arta portretas
Saunuoliai !!! Tik labai didziule geda del kitu savanaudziu , kurie galejo pagelbet , bet atseit negali ;-(
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių