Kaip susitarti su šlamštą kaupiančiu kaimynu?

  • Teksto dydis:

"Mes, P.Dovydaičio g. 66-ojo namo gyventojai, ilgai kentėjome nuo vieno iš šio namo gyventojų dėl jo manijos kaupti daiktus. Kaimynas į kiemą tempė ir ten kaupė įvairų šlamštą. Buvo prikaupta kalnai nereikalingų daiktų", – skundžiasi kaunietė Birutė.

Tenka šildyti lauką

Anot Birutės. dabar iškilo kita problema. "Mums kerštauja. Šiukšlininkai. Namelis senas, sukiužęs. Koridorius – bendras. Kaimynai vis atidaro lauko duris, jas paremia plyta ir per dieną šaldo koridorių. Jeigu neapsižiūri, atidarytos durys lieka ir per naktį.

Pavyzdžiui, atsinešiau malkų, kad vėliau galėčiau užsikurti krosnį, uždariau lauko duris, kaimynė iš karto išlėkė ir jas vėl atidarė. Kiek galima kūrenti, šildyti ne tik savo butą, bet dar ir lauką? Kiek tai kainuoja?

Tikiuosi, kad viešumas padės ir šįkart. Ar nėra instancijos, kuri kaimynus už tai nubaustų? Kiek bandžiau aiškintis, kad ir kur skambinau, niekas nežino.

Atsakas – koneveikimas

Bandžiau kalbėtis su tais kaimynais. Jie nesileidžia į kalbas. Sako, mes apsišiltinome buto sienas, apsišiltinkite ir jūs. Sakė, kad kiek jiems reikės, tiek jie ir laikys atidarytas bendro koridoriaus duris.

Kartą, kaip prašiau, kad nelaikytų atidarytų lauko durų, kaimynai mane iškoneveikė. Tas vyras dar ir kumščiais mane puolė. Kai dėl to pas juos nuėjo kita kaimynė, kilo toks triukšmas, jog bėgau į koridorių žiūrėti, kas ten darosi. Tiek koneveikė, kad jūs neįsivaizduojate. Ką mums, pensininkams, daryti?" 

Prieš dvejus metus "Kauno diena" rašė apie tai, kad P.Dovydaičio g. 66-ojo namo kiemas užverstas naudotomis padangomis, buitinės technikos dalimis, įvairiais daiktais ir šiukšlėmis. "Gėrio" buvo prikrauta ir koridoriuje. Jis skleidė nemalonią smarvę.

Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas tuomet aiškino, kad šių šiukšlių išvežti neturi teisės nei seniūnas, nei policija. "Bendro naudojimo patalpose ir teritorijoje tvarkytis gali tik patys namo savininkai", – teigė seniūnas.

Policija už viešosios tvarkos taisyklių nesilaikymą kiemą ir bendras patalpas užgriozdinusiam vyrui  buvo skyrusi įspėjimą bei baudą, ne kartą su juo šnekėjosi, kad toks elgesys – nederamas. Seniūnas vyrui patarė kreiptis pagalbos pas medikus, kad padėtų suvaldyti norą kaupti šlamštą.

Žada pasikalbėti

B.Girdauskas, su juo susisiekus dėl atidarytų lauko durų problemos, teigė jau yra gavęs tokį skundą. Greičiausias būdas, anot jo, – kaimynams tarpusavyje susitarti gražiuoju.

"Logika reikalauja, kad durys šaltuoju metų laiku turėtų būti uždarytos. To namo savininkai yra sudarę Jungtinės veiklos sutartį, ir dėl bendros nuosavybės turi spręsti gyventojų dauguma. Jeigu tai negelbsti, teismas gali įpareigoti laikytis tam tikros tvarkos. Bet teismo gal neprireiks", – tikisi seniūnas.

"Bus bandoma aiškintis situaciją pasikalbant su besiskundžiančiais gyventojais ir tais, dėl kurių skundžiamasi. Pasitarsime su bendruomenės policijos pareigūnais", – žadėjo B.Girdauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapse

kapse portretas
zmones labai netvarkingi. gyvename priesais kapsu 112 nama, pro langus aptvertame kieme matome toki baisu siukslyna. kokie nevalos ten gyvena. panasu , kad vienas gyventojas viska kaupia, o kiti nieko negali padaryti, nes ten jo visas tas jovalas.

Taupioji Zosė

Taupioji    Zosė portretas
BENDRADARBIAUKITE . kaupkite kartu. lenktyniaukite.

nejuokinkite

nejuokinkite portretas
labai "bijo" kas Žaliakalnio policininkių, ateina piemenės, žalios, tik ką po studijų baigimo, avėdamos striptizo šokėjų batais, pasistaipo ir viskas lieka kaip buvę. Vienodai tai policijai. Ir girdauskui dzin. Uostykite
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių