Kaip po šiukšlių krūva atsirado 7 kilogramai trotilo?

Kaune pirmadienį prie namo rasti septyni kilogramai trotilo.

Pasak policijos, apie 10 val. R.Kalantos gatvėje, prie 81 namo, po šiukšlių krūva aptiktas polietileninis maišelis, kuriame buvo 35 vienetai briketų, o juose – po 200 gramų sprogstamosios medžiagos trotilo.

„Ruošiant vietą naujai parduotuvei ir betvarkant aplinką, po šiukšlėmis rastas polietileninis maišelis su, kaip įtariama, trotilu. Radinį išsivežė antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Kauno miesto Panemunės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Trotilas (žymimas kaip TNT) – viena pagrindinių sprogstamųjų medžiagų, šiandien naudojamų karo pramonėje.

Įvykio vietoje šaligatvio trinkeles klojantys „Kauno kelių“ darbininkai patvirtino, kad pirmadienį čia buvo sujudimas.

„Atvažiavo išminuotojai, pakapstė ir išvažiavo“, – rodė į šalia naujos parduotuvės sukrautas dvi šiukšlių krūveles vienas darbuotojų.

Kad buvo rastas trotilas, tvirtino ir Viktoras Grabauskas, antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas.

„Tai dar sovietinių laikų trotilas. Turime geležinę taisyklę – niekada nekomentuoti, kokią žalą galėjo padaryti toks kiekis trotilo, jei jis būtų sprogęs. Galiu pasakyti tik tiek, kad jis savaime nėra pavojingas (tam reikalingas detonatorius – red. past.)“, – sakė V.Grabauskas.

Trotilą išminuotojai pasiėmė ne ten, kur jis buvo rastas, bet iš Petrašiūnų policijos nuovados, kur netikėtą radinį atnešė darbininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Švarai

Švarai portretas
Dažniau šiukšles vežkite.

arturs

arturs portretas
taip taip, trotilas labai gerai kompostuoja atliekas.

deeere

deeere portretas
idomu kaip darbininkai atpazino kad ten trotilas, o nekoks plitgalis ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių