Kaip pasikeis Laisvės alėjos fontanas?

Laisvės alėjos rekonstrukcija palies ir vieną Kauno simbolių – fontaną. Šiuo metu darbininkai keičia sudūlėjusias konstrukcijas naujomis. Architektai atskleidė, kad fontano forma išliks, tačiau keli kūrybiniai sprendimai suteiks visai kitą vaizdą.

Pradėjus antrąjį Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapą, ilgiausia Kauno pėsčiųjų gatvė tapo didele statybų aikštele. Tvoros apjuosė ir legendinę miesto vietą – Laisvės alėjos fontaną. Šiuo metu darbininkai atvėrė centrinį Laisvės alėjos fontaną ir tvarko visas jo prieigas. Bus atnaujinta visa fontano konstrukcija, detalės pakeistos naujomis, nes senosios jau buvo gerokai aptrupėjusios ir paženklintos laiko. Architektai tikino, kad po kapitalinio pagrindinio miesto fontano remonto, bus išlaikyta senoji jo kompozicija, tačiau akį trauks naujovės.

"Bus visiškai atnaujinamas fontanas, paliekant senąją formą ir burbulų kompoziciją. Tiesa, ji taip pat bus atnaujinta, burbulai bus nauji, pagaminti iš nerūdijančio plieno. Jie bus patvarūs. Bus palikta ta pati fontano kompozicija, nes tai sukurta kaip meninė instaliacija. Tačiau fontano esmė – vanduo, todėl jo čiurkšlės ir apšvietimas pasikeis iš esmės", – kalbėjo architektė Asta Kiaunienė.

Ji pasakojo, kad į fontaną bus įdiegtos naujosios technologijos, kurios leis keisti spalvas ir vandens sroves, todėl senieji burbulai atrodys visai kitaip. Įdiegtos naujovės leis Laisvės alėjos fontaną programuoti pagal šventinę nuotaiką.

"Tuo jis bus naujas ir atrodys visai kitaip. Galimybės, kaip paleisti sroves, bus didžiulės. Nuo programos parinkimo vanduo galės šauti ir į viršų, ir čiurlenti žemesnėmis srovėmis, reaguoti į muziką. Įvairus kintamas apšvietimas taip pat kurs savo aurą. Šiuolaikinės technologijos visa tai leidžia laisvai padaryti", – tikino A.Kiaunienė.

Planuojama, kad atnaujintas Laisvės alėjos fontanas kauniečius džiugins jau kitą vasaros sezoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che, 'loretut', JEI kažkas būtų DAROMA (ir padaroma) - ar kas pyktų; kol kas tik griaunama ir taip paliekama, nes reikia kitą objektą griauti pradėt (tai įvardijant kaip pinigų įsisavinimą). O paskui - kaip visuomet: "Po mūsų tik tvanas". Taip kad - čia NE purvas pilamas, čia tiesiog SĄŽININGI kauniečiai bando nors kiek krabinio piaro paplavas atskiest... teisybė nepatinka, kiek tau nuo krabo nubyra?

loreta

loreta portretas
Kaunas bus gražus miestas, kai kauniečiai nustos pilti purvą vieni kitiems ant galvų. Kol kas mažai kas stengiasi miestą gražinti, daugiausia pila pamazgas ant ką nors darančių

...

... portretas
Sauliuk, dar 'darmi' krabų piršteliai neatsibodo?.. (o atstatytas fontanas bus pritaikytas raudonųjų krabų veisimui).
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių