Kaip kaunietė prisijaukino balandžius

Kaunietė Onutė kasdien Laisvės alėjoje iš savo delnų lesina balandžius. Jos mylimiausi – du sparnuočiai, kurie patys lesalo susirasti nebesugeba.

Kaunietė Onutė kasdien Laisvės alėjoje iš savo delnų lesina balandžius. Jos mylimiausi – du sparnuočiai, kurie patys lesalo susirasti nebesugeba.

Antradienį ties Miesto sodu sutikta moteris buvo apsupta balandžių. Būrys laukė, kol ant šaligatvio nukris koks trupinys, o du drąsiausieji pasipešdami tarpusavyje lesė tiesiai jai iš rankų.

„Jie neįgalūs. Vieno snapas užsidaro skersai, o kitas neturi apatinės snapo dalies. Šitas tik taip su liežuvėliu gali pasirinkti trupinių. Nuo šaligatvio maisto negalėtų pasiimti ir greitai nustiptų iš bado", – pasakojo geraširdė kaunietė.

Iš tiesų šie du balandžiai palyginti su kitais atrodė nutriušę. 

Moteris sakė, kad jau seniai lesina šiuos balandžius ir prisijaukino, todėl bet kada gali juos paimti į rankas.

„Žiūrėk, net abu vienu metu galiu paimti, bet tik aš. Tavęs jie bijos, – pagriebė paukščius ir nusišypsojo Onutė. – Jie mane sekioja visur, nesvarbu, kur eičiau. Kasdien jiems po pusę batono sušeriu."

Palesinusi balandžius, moteris atsistojo, pulkui kitų balandžių išbarstė likusius trupinius ir nuėjo savo keliais. Abu sužaloti balandžiai nusekė jai iš paskos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J.B.

J.B. portretas
Kartais atstumiamas žmogus, o balandis glostomas. Linkiu sekmės ir sveikatos Onutei.

as

as portretas
pagarba mociutei.Lenkiuosi pries ja zemai. Kad daugiau butu tokiu zmoniu tai geresniais taptumem

siauraprociai aburigenai lietuviai

siauraprociai aburigenai lietuviai portretas
siauraprociai aburigenai lietuviai tik prunksti moka,matai jiem balkonus apsika,isistiklink balkona ubage su slankiojanciais langais,kai busi balkone pasidarysi jy atvira,kai nebusi uzsidarysi ir apsisaugosi net nuo triuksmo,bet nea reik snypsti ubagaui,kad kalti givunai ir juos mylintis zmones,kates gyvenancias lauke reik Kastruoti, sterilizuoti tada jos nesidaugins,bet nea cia ubagas ,piktas lietuvis apkaltins vel gerasirde mociute,kuri supranto per savo gyvenima,jog gyvunai geresni uz zmones...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių