Kaip dabar gyvena 5 kg tesvėrusi mergaitė iš Ventos globos namų?

Praėjus daugiau nei dviem mėnesiams po visuomenę sukrėtusios istorijos apie išsekusią mažametę iš Ventos socialinės globos namų – tyla. Atsakingos institucijos nenori komentuoti, kokia šiuo metu tarp gyvenimo ir mirties balansavusio vaiko sveikatos būklė. Kaip dabar gyvena septynerių metų mergaitė, dar visai neseniai svėrusi kaip kūdikis – mažiau nei 6 kilogramus?

Kauno klinikų atstovės spaudai Austės Aleksandravičiūtės–Šviažienės teigimu, mažametė iš šios gydymo įstaigos iškeliavo maždaug prieš mėnesį.

„Kovo 29 dieną mergaitė iš ligoninės buvo perkelta į Kauno klinikų padalinį Vaikų reabilitacijos ligoninę „Lopšelis“. Jos būklė stabili, su ja dirba logopedas, psichologas, kiti specialistai“, – portalui kaunodiena.lt sakė A. Šviažienė. Tačiau plačiau kalbėti apie dabartinę mažametės būklę ji teigė negalinti.

Vaikų reabilitacijos ligoninėje pasiteiravome, kaip psichinę negalią turinčiai mažylei šiuo metu sekasi bendrauti su aplinkiniais, ar ji priaugo svorio. Tačiau ligoninės direktorė Audronė Prasauskienė nesileido į kalbas: „Pagal Pacientų teisės apsaugos įstatymą mes negalime teikti tokios informacijos“.

Susisiekus su Sveikatos apsaugos ministerija, Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Giedrės Maksimaitytės atsakymas buvo panašus.

„Ministerija neturi teisės komentuoti mažametės sveikatos būklės. Tik mergaitės globėjai, t.y. Ventos globos namų vadovai, gali suteikti tokią informaciją“, – teigė G. Maksimaitytė.

Tačiau ir Ventos socialinės globos namų vadovai griežtai nukirto, jog apie mergaitę nieko nepasakos. „Skambinkite į ministeriją", – pasigirdo atsakymas.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad septynmetė iš Akmenės rajono Ventos socialinės globos namų į Kauno klinikas pateko vasario 18 dieną. Ji buvo visiškai išsekusi, svėrė vos 5,8 kilogramo. Gavusi tinkamą priežiūrą ir maistą per kelias dienas mažametė priaugo svorio.

Šiaulių prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sunkaus mergaitės sveikatos sutrikdymo, piktnaudžiavimo ir tarnybinių pareigų neatlikimo.

Kovo viduryje paskelbtose Sveikatos apsaugos ministerijos audito išvadose buvo teigiama, kad daugiausia problemų susiję su Ventos ambulatorija, kuri turėtų prižiūrėti minėtų globos namų vaikų sveikatą.

Patikrinimas buvo atliktas ir kitose medicinos įstaigose, kur gydyta Ventos socialinės globos namų auklėtinė – Šiaulių Respublikinės ligoninės Motinos ir vaiko klinikoje bei Kauno klinikose. Kaune pažeidimų nenustatyta, Šiauliuose paaiškėjo nedideli pažeidimai – medikai turėjo greičiau paskirti endokrinologo konsultaciją ir kompleksiškai įvertinti mergaitės sveikatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Tai aisku rezultatu geru nera ,tai ir atsimuilina negalime skelbti tai draudzia ,o priestai tai nedraude, skelbti apie mergaites bloga bukle.Kur dingo tie garsieji gelbetojai ,kurie sake aplaidumas,aisku gal ir buvo ,bet mergaites toks likimas kuriai jau ir sunku padeti

Juokinga

Juokinga portretas
Kas per kvailystė- negalima komentuoti. KAS SLEPIAMA??????? Kodėl negalima rodyti vaikų veidų, (o ypač Kedytės - net komisijai), o per TV pvz.laidose 'Mamyčių klubas" ir daug kitokių, vaikams skirtų laidų pilna vaikų veidų, tada jau tas įstatymas negalioja??????? Keistas įstatymas, lyg uždanga, norintiems pasislėpti nuo visuomenės...Tokia mano nuomonė

....

.... portretas
Ar tai svarbiausia???
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių