Kaip atsikratyti svetimo apleisto automobilio?

Vilijampolėje stovintis apleistas automobilis nervina aplinkinius gyventojus. Nors transporto priemonė stovi neleistinoje vietoje, ji priverstinai nebus nuvilkta, informavo Kauno policija.

Vadina šašu

"Ta mašina mums visiems – kaip šašas", – skundėsi kaunietis Algirdas Markauskas. Jam ir kitiems aplinkiniams gyventojams akis bado ir sukelia nepatogumų nežinia kam priklausantis automobilis, pastatytas netoli įvažos.

Apleistas fordas ne tik nepuošia aplinkos, bet ir blogina matomumą vairuotojams, skundėsi gyventojai.

A.Markauskas ėmėsi žygių. Ilgiau nei metus apleistą automobilį vyras nufotografavo, aprašė situaciją ir kreipėsi į įvairias instancijas.

Prašė surasti transporto priemonės savininką ir jį įpareigoti savo nuosavybę patraukti iš gatvės. Fordas kaip stovėjo, taip ir tebestovi. Už valytuvų užkišti įspėjamieji lapeliai pasirūpinti automobiliu baigė nublukti ir sutrūnyti.

A.Markauskas pasakojo, kad per tą laiką buvo pastatytas ir kelio ženklas "Stovėti draudžiama", į kurio zoną patenka ir vieta, kurioje merdi apleistas automobilis.

Dauguma patraukia geranoriškai

Kreipėmės į Kauno policiją. Kol laukėme jų komentaro, susisiekėme su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovais.

Skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimas Sidera, užsirašęs automobilio buvimo vietą ir valstybinį numerį, pažadėjo išsiaiškinti situaciją. Jis teigė, kad per metus savivaldybė sulaukia kreipimųsi dėl kelių šimtų apleistų transporto priemonių, paliktų daugiabučių kiemuose, įvažose ar gatvėse.

"Inicijuoti automobilio nuvežimą, vadovaudamasi Administracinės teisės pažeidimų kodeksu, gali tik policija. Mes savininką galime įspėti, nubausti pagal Miesto tvarkymo taisykles", – kalbėjo R.Sidera.

Jis aiškino, kad skyriaus specialistai nuvažiuoja į vietą, nufotografuoja ir bando susisiekti su savininku. "Geranoriškai paprašome, kad patrauktų. Dauguma po įspėjimo patraukia, bet žmonių yra įvairių, reaguoja skirtingai", – pasakojo R.Sidera.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konfiskatorius

Konfiskatorius portretas
LR Administraciniu teises pažeidimu kodeksas 51(11) str. Numato tokiu tr. Pr. Konfiskavimą. Ir savivaldybes ir policija tai gali padaryt, tik tingi, manau, arba patys nežino ka gali. http://www.infolex.lt/ta/103787:str51-11

o

o portretas
kaip atsikratyt automobilių(neapleistų) stovinčių ir nebaudžiamai važinėjančių pėsčiųjų takais...

Anonimas

Anonimas portretas
stumti I kelio viduri gal kam trugdis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių