Kaip apsirūpinti malkomis vienišam žmogui?

Vieniši senyvo amžiaus ar neįgalūs asmenys turi galimybę gauti nemokamų malkų, kurios ne tik pristatomos į žmogaus kiemą, bet ir supjaunamos. Tokios pagalbos prašantys asmenys, atitinkantys nustatytus kriterijus, turėtų kreiptis į savo seniūniją, sako Kauno rajono socialinių paslaugų centro socialinio darbo organizatorė Dovilė Šatinskienė.

LRT RADIJO klausytojas Petras iš Kauno prašo paaiškinti, kaip apsirūpinti malkomis vienišam žmogui. „Pažįstu vieną 80 m. moterį, neturinčią vaikų ir gyvenančią kaime. Ji norėtų sužinoti, kaip būtų galima apsirūpinti malkomis. Tad kur jai reikėtų kreiptis?“ – klausia jis.

Anot D. Šatinskienės, Kauno rajono gyventojai gali pasinaudoti nemokamų malkų paslauga. Jos gali būti skiriamos vieniems gyvenantiems senyvo amžiaus arba neįgaliems asmenims, neturintiems vaikų, rūpintojų ar globėjų. Jų pajamos turi būti mažesnės už valstybės remiamų pajamų dvigubą dydį, kuris šiuo metu yra 204 Eur.

„Asmenys, kurie atitinka minėtus kriterijus ir norėtų gauti nemokamų malkų, turėtų kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją ir pateikti dokumentus – pasą arba asmens tapatybės kortelę, neįgaliojo arba pensininko pažymėjimą, pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą ir pažymą apie gaunamas pajamas. Minėtas pažymas galima gauti toje pačioje seniūnijoje“, – aiškina specialistė.

Anot socialinio darbo organizatorės, norintieji gauti nemokamų malkų turėtų suskubti ir pateikti reikalingus dokumentus per šių metų sausio mėnesį. Asmenys, atitinkantys šiuos kriterijus, turėtų kreiptis į savo seniūniją.

„Vienas žmogus gali gauti 5 kub. m malkų. Mediena pateikiama rastais, pristatoma į žmogaus kiemą. Mūsų praktika rodo, kad seniūnijos yra geranoriškai nusiteikusios ir padeda savo gyventojams ne tik atveždamos rąstus, bet ir padėdamos juos supjauti“, – tikina specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
yra gera iseitis maziau kurenti susirgti ir iskeliauti pas protevius ir problema issemta

Pravažeivis

Pravažeivis portretas
Tai nepatinka- neimk. Pareiškė mat nuomonę.

Praeivis

Praeivis portretas
Blyn tik nepagalvoja kad senam nepasiturinciam zmogui ziemai skiria tik 5 kubus malku. Su tiek ir nauju metu nesulauksi. Ziemai reikia bent 10 kubu jei mazai kurenant.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių