Kainų šokas: kauniečiams gerokai pabrangs vanduo

Dar šią vasarą už šaltą vandenį kauniečiams gali tekti mokėti brangiau – 5,35 Lt už kubinį metrą, skaičiuojant su pridėtinės vertės mokesčiu (4,42 Lt/m³ be PVM).

Tokia kaina įsigalios, kai miesto savivaldybės taryba patvirtins „Kauno vandenų” pateiktas ir  su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) suderintas vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainas. Taigi šalto vandens kubinis metras pabrangtų 61 centu arba 16 proc.

„Kauno vandenys“, kreipdamiesi į VKEKK, kainą prašė leisti pakelti dar daugiau – iki 4,46 Lt (be PVM). Iki šiol kauniečiai vandenį pirko po 3,81 Lt/m³ (be PVM).

Bendrovė tikisi, kad naujas tarifas įsigalios nuo rugpjūčio 1 dienos. „Kuo vėliau naujas įkainis įsigalios, tuo didesnius nuostolius patirs bendrovė“, – portalui 1kaunodiena.lt aiškino bendrovės generalinis direktorius Vilius Burokas.

Pasak jo, pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovė patyrė apie 1,5 mln. litų nuostolių.


Šiame straipsnyje: Kauno vandenysvanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Iš kur tie 1,5 mln. lt. nuostolis? Ar nuskurdinti gyventojai mažiau suvartojo? Didinkite - turėsite dar didesnių nuostolių.

as

as portretas
nuostoliai ir nuostoliai nesamone .Branginkit viska tik atlyginimu jokiu budu nekelkit.

manau

manau portretas
jau karstu vandeniu nebegalim naudotis kiek reikia ,bet ir saltas bus prabanga,gal musu klerkai nori mzmones matyti smirdancius ligotus ir uteletus,tuoj tapsime afrikieceis,pagal uzdarbi jau ir vandeniu naudotis prabanga..
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių