Kaimynus nužudžiusi pakaunės gyventoja neigia kaltę

Kauno apygardos teismas atvertė dviguba žmogžudyte kaltinamos 60-metės Ilijos Lenartavičienės bylą.

Kauno rajono gyventoja I.Lenartavičienė kaltinama dviejų žmonių nužudymu iš savanaudiškų paskatų.

Praėjusių metų gegužės 2-ąją Kauno rajone, Gervėnupio kaime esančioje sodų bendrijoje „Naglis“, sodo namelyje rasti šeimininkės, 79 metų Genovaitės Vilkelienės ir jos draugo, 72 metų Antano Abugelio kūnai.

G.Vilkelienė - Lietuvos Respublikos gynybos atašė Gruzijai, Armėnijai ir Azerbaidžanui pulkininko leitenanto Virginijaus Vilkelio motina.

79 metų moteris rasta virtuvėje su kirstine žaizda kaklo srityje, o 72 metų vyras - su kirstinėmis žaizdomis nugaroje ir kaklo srityje. Apie įvykusią nelaimę policijai pranešė garbaus amžiaus žmonių pasigedę kaimynai.

Kaltinamojoje išvadoje rašoma, kad I.Lenartavičienė sodo namelio, esančio Kauno rajone, virtuvėje, būdama apsvaigusi nuo alkoholio, laikydama rankoje peilį ir grasindama juo nužudyti, reikalavo iš nukentėjusiosios pinigų, o šiai atsisakius duoti, tyčia smogė kumščiu.

G.Vilkelienė nuo suduotų smūgių nukrito ant grindų ir ėmė šauktis pagalbos. Tada I.Lenartavičienė įkišo medvilninę pirštinę moteriai į burną ir tyčia peiliu smogė į kaklą. G.Vilkelienė mirė.

Netrukus į virtuvę įėjo A.Abugelis. Susitvarkiusi su žmona, I.Lenartavičienė puolė vyrą. Pasipylė smūgiai jam į galvą. Ekspertai suskaičiavo, kad smūgiuota ne mažiau 12 kartų.

Kai žmogus parkrito ant grindų, užpuolikė tyčia peiliu perpjovė jam kaklą bei nugarą. Šeimininkas mirė iš karto.

Po egzekucijos I.Lenartavičienė pagrobė virtuvėje ant stalo po staltiese buvusį – nukentėjusiųjų turtą – 200 litų įvairiomis kupiūromis.

Ikiteisminio tyrimo metu I.Lenartaviečienė nurodė, kad ant kaimynės supyko, nes ji nepaskolino 20 litų degtinei. Teisme kaltinamoji kategoriškai neigė savo kaltę:„Nesmurtavau ir nieko nežudžiau“.

I.Lenartavičienė tikino nužudymo smulkmenas sužinojusi iš dabar jau anapilin iškeliavusio savo sugyventinio, o pastarasis iš nepažįstamos moters važiuodamas autobusu.

Griežčiausia bausmė už dvigubą žmogžudystę yra laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Iki šiol Lietuvoje tik vienai moteriai yra skirta tokia bausmė – Almai Bružaitei už dviejų sūnų nužudymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

toks vaizdas

toks vaizdas portretas
pakaune zmogzudziu krastas, ten niekas nesijaucia kaltas....

oho

oho portretas
zudykim ka uzsimane ir nesijauskim kalti, nuzmogejimas..

gimine

gimine portretas
Ne pirmas kartas ir ne paskutinis .Isdurti akis - lai amzinoje tamsoje smertes sulaukia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių