Kada Vienybės aikštės projektą pamatys kauniečiai?

Vienybės aikštės rekonstrukcija jau prasidėjo, tačiau kauniečiai dar nežino, kaip ši erdvė pasikeis. Netrukus projektas bus pristatytas Studentų skvere.

Maždaug prieš mėnesį prasidėjo Vienybės aikštės rekonstrukcija, tačiau miesto gyventojai kol kas tik spėlioja, kaip pasikeis ši kauniečių pamėgta vieta.

Anksčiau Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas teigė, kad "SBA grupės" projektuotojai planuoja daugiau Vienybės aikštės viršutinės dalies pristatymų visuomenei, nei oficialiai reikalaujama. Kauniečiai pradėjo teirautis, ar tikrai bus supažindinti su darbais, ar tai nebuvo tik pažadai.

"Tikrai rengs pristatymą, niekas nėra užmiršta, tik kada tiksliai tai bus, negaliu pasakyti. Viršutinės aikštės dalies projektas nėra toks paprastas, todėl medžiaga ruošiama. Yra ir paveldosaugininkų reikalavimai, todėl reikia viską išsamiai paruošti. Tuomet jau bus daugiau pastabų, bet manau, kad bendrą sprendimą tarp to, ką siūlo projektuotojai, ir to, ko norėtų miestas, tikrai rasime", – kalbėjo G. Petrauskas.

"Mes kaip tik rengiamės pristatymui, ruošiame medžiagą, spausdiname vizualinę. Planuojame pristatyti dar rugsėjį", – žadėjo "SBA grupės" atstovai.

Miesto vadovai priešprojektinius Vienybės aikštės projektus jau yra matę. Kadangi Vienybės aikštės rekonstrukcija apims ir Studentų skverą, projektuotojams buvo nurodyta vizualizacijose išryškinti K. Donelaičio gatvę. Paprašyta techniniuose dokumentuose aiškiau aprašyti informacines nuorodas, apželdinimo ir apšvietimo zonas.

Vienybės aikštės rekonstrukcijos projektas bus pristatytas Studentų skvere. Kaip teigė "SBA grupės" atstovai, dideliuose plakatuose bus pateikti išsamūs projekto paaiškinimai ir siūlymai, kaip pertvarkyti tam tikras aikštės detales.

Atitvėrusi aikštę, "SBA grupė" pirmiausia pradėjo nuo senos dangos nuardymo ir kasimo darbų. Pagal projektą po žeme bus įrengta 500 vietų automobilių aikštelė, kurią 25 metus eksploatuos investuotojas.

"SBA grupė" į požeminę automobilių aikštelę planuoja investuoti apie 7,5 mln. eurų, o dar apie 2 mln. eurų atsieis Vienybės aikštės mažoji architektūra, šviestuvai, želdiniai. Pagal susitarimą su investuotojais savivaldybė mokės tik už aikštės dangą, o dangos klojimo darbus finansuos "SBA grupė". Kokia bus danga, paaiškės patvirtinus rekonstrukcijos projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai ai

ai ai portretas
auksinio tualeto herojai sėdi mero dešinėje, negražu meluoti.

emiau taip ir patikejau :))

emiau taip ir patikejau :)) portretas
dangos klojimo darbus finansuos "SBA grupė" ?! -Tai ce tipo uz dyka ir savivaldybei tai nieko nekainuos?!

to Dzin

to Dzin portretas
tai paskelbta pries 3men, planai gali buti pakeisti. reikia dar sulaukti oficialaus pristatymo.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių