Kada kauniečiams prasidės mokslo metai?

Šiemet mokslo metai prasideda šeštadienį, tačiau dauguma Kauno mokyklų rugsėjo 1-osios šventę perkėlė į pirmadienį ir mokyklų duris atvers rugsėjo 3-iąją.

Paskutinis vasaros mėnuo jau verčia po truputį galvoti apie artėjančius naujus mokslo metus. Kauniečiams iškilo klausimas, kada šiemet bus švenčiama Mokslo ir žinių diena?

Kauno miesto savivaldybės atstovai patikino, kad savivaldybei priklausančiose ugdymo įstaigose Mokslo ir žinių dienos šventė bus organizuojama rugsėjo 3 d., pirmadienį. Taip nuspręsta apklausus bendrojo ugdymo įstaigų vadovus, taip pat atsižvelgus į Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacijas. Apie šį sprendimą visus įstaigų vadovus dar liepos 3 dieną informavo administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė.

"Tokiu būdu bus išvengta papildomų finansinių išlaidų, kurios susidarytų Mokslo ir žinių dieną rengiant šeštadienį. Be to, šitaip bus užtikrinta, kad šventė visose Kauno miesto savivaldybės mokyklose, darželiuose ir neformaliojo ugdymo įstaigose vyktų tą pačią dieną", – teigiama "Kauno dienai" atsiųstame komentare.

Tokiu būdu bus išvengta papildomų finansinių išlaidų, kurios susidarytų Mokslo ir žinių dieną rengiant šeštadienį.

Tačiau bus mokyklų, kurios jau šeštadienį, tikrąją Mokslo ir žinių dieną, atvers mokyklos duris ir paskambins varpeliu, pranešančiu apie naujų mokslo metų pradžią.

Rugsėjo 1-ąją šventę rengs dalis tų mokyklų, kurios nepriklauso savivaldybei. Štai LSMU gimnazija priklauso Lietuvos sveikatos mokslų universitetui, todėl mokyklos vadovai jau yra informavę, kad mokslo metų pradžia bus paskelbta būtent šeštadienį, rugsėjo 1-ąją. Kitų ne savivaldybei priklausančių mokyklų tėvai turėtų patys iš anksto pasidomėti, kada bus rengiama mokinių šventė.

Pasak Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Astos Keruckės, šiemet laukiama, kad  mokslus Kaune pradės 3 166 pirmokai, nes tiek buvo priešmokyklinukų, o dvyliktokų bus 2,2 tūkst. Iš viso šiais mokslo metais miesto žinioje esančiose mokyklose turėtų būti 31 tūkst. mokinių, o dar apie 5 tūkst. – privačiose mokymo įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svajonė

Svajonė portretas
Su kostiumėliais prašom, juodos apteškėm nelaukiam.CHA.................

nuomonė

nuomonė portretas
Labai geras sprendimas.Savivaldybės ponios nenori eiti šeštadienį į mokyklas, juk jiems tai ne šventė.

Fėja

Fėja portretas
Teisingas Kauno savivaldybės sprendimas naujus mokslo metus pradėti rugsėjo 3d. O privačios mokyklos iš tėvų suneštų pinigų mokytojams galbūt mokės kaip už išeiginę dieną, aišku, jei mokės, gal tą dieną pridės prie atostogų:))) Tai darbas mokykloje, didelė nervinė įtampa, ypač pirmokų mokytojoms, mokinių sąrašų ir kitokių popierių pristatymas administracijai. Tikriausiai, retas kuris nori per išeiginę dieną eiti į darbą.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių