Ką slepia Vytauto parko išparceliavimas?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Vytauto parko karuselės kelia nostalgiją ne vienam kauniečiui, tačiau čia vyksta keistos machinacijos: atskiri statiniai ir net aikštelės išparduotos būriui savininkų. Ką jie ten veiks, neaišku, o miesto valdžia kalba, kad siekiama parką paimti visuomenės poreikiams.

Keisti verslininkų viražai

Ne vienus metus savivaldybę už nosies vedžiojęs verslininkas Ričardas Šidlauskas kadaise ne visai aiškiomis aplinkybėmis tapo Vytauto parko ir Dainų slėnio savininku. Dabar, maždaug per metus, jo kontroliuojama bendrovė "Vytauto parkas" skirtingiems savininkams išpardavė atskirus statinius, estradą, aikšteles Tvirtovės alėjoje. Tiesa, dalis nekilnojamojo turto parduota su teise per kelerius metus atpirkti turtą.

Jau ne vienus metus sklando įvairiausios kalbos, kad išskirtinėje miesto vietoje gali išdygti viešbutis ar kotedžai, tačiau "Vytauto parko" savininkas R.Šidlauskas vis žadėdavo, kad čia jau greitai prasidės permainos, ir parkas taps kone labiausiai kauniečių lankoma vieta.

Deja, kol kas vyksta tik kauniečiams nematomi pokyčiai. O kas po jais slepiasi?

Išpardavė beveik viską

2014-ųjų gruodžio 30 d. Vilniuje registruotai bendrovei "Biuro sprendimai" parduotas parko sandėlis. Pagal viešai skelbiamą informaciją bendrovė teikia verslo konsultacijas, o jai vadovauja Algirdas Dobrovolskis. Bendrovės metinė apyvarta 2014 m. buvo 0,5–1 mln. eurų.

Pernai gegužę atskiromis dalimis parduota estrada ir lauko aikštelė dar labiau padidino Vytauto parko savininkų ratą – šis nekilnojamasis turtas tapo trijų skirtingų šeimų nuosavybe. Trečdalį estrados ir trečdalį lauko aikštelės įsigijo Vaida ir Donatas Šliogeriai. Abu sutuoktiniai vadovauja tuo pačiu adresu registruotoms skirtingoms bendrovėms "Adrelsta" ir "Aidrūna". Abiejų bendrovių veikla labai artima – viena užsiima elektros montavimu ir instaliavimu, kita – elektros įrenginių eksploatavimu. "Adrelstos" direktorius D.Šliogeris viešai aiškinosi santykius su savo darbuotojais dėl nemokėtų atlyginimų ir galimų mokėjimų vokeliuose.

Kito estrados ir lauko aikštelės trečdalio savininkais tapo Reda ir Remigijus Kasperavičiai. R.Kasperavičius vadovauja projektavimo ir architektūros paslaugas teikiančiai įmonei "Aresa", kurios buveinė įregistruota būtent Vytauto parko adresu Perkūno al. 4.

Likusį trečdalį estrados ir lauko aikštelės nusipirko Vilma ir Džeraldas Arminai. Internete skelbiama, kad jie rūpinosi sklypo prie Jiesios draustinio Kauno rajone, Karkazų kaime, formavimo ir pertvarkymo projektu.

Pernai rugpjūtį administracinis Vytauto parko pastatas buvo parduotas iš varžytinių. Sklandė kalbos, kad R.Šidlauskas buvo paėmęs įvairių paskolų, kurių nesugebėjo grąžinti, tad buvo išvaržytas jo bendrovei priklausęs turtas. 1935 m. statytą medinį statinį įsigijo verslininkas Vidas Paliūnas, vadovaujantis kelionių agentūrai "Novaturas".

Dar 2012-ųjų gruodį ūkinį pastatą-dirbtuves nusipirko Antanas Čižas, o nuo 2004 m. kovo pastatas, kuriame kadaise veikė kavinė-baras, priklauso R.Šidlausko motinai Laimutei Šidlauskienei. Tiesa, "Kauno dienos" žiniomis, šis pastatas jau nuo 2014 m. sausio yra areštuotas ir disponavimo juo teisė yra apribota. Naujausiomis žiniomis R.Šidlausko vadovaujamai bendrovei "Vytauto parkas" dabar priklauso tik 1920 m. statytas vos 19 kv. m medinis pagalbinis ūkinis pastatas.

Tebežada permainų

Klausimas apie tai, kodėl Vytauto parke atsirado tiek daug savininkų, R.Šidlauskui labai nepatiko. "Jeigu žinote, kam manęs klausiate? O ką, žmonės turi informuoti jus, kas atsitinka, ar kaip? Klausimas labai įdomus. Tai mūsų įmonės reikalas, kodėl mes jums turėtume atsakyti? Darome bendrus reikalus, verslus darome, čia kažkaip ne taip jūs klausiate, kažkaip įdomiai. Ar turime atsiklausti jūsų, kai ką nors darome?" – atrėžė verslininkas.

Priminus, kad prieš dvejus metus R.Šidlauskas žarstė pažadus, jog permainos Vytauto parke ir jo atgimimas jau prasidės tuoj pat, verslininkas ir dabar kartojo kone tą patį. "Permainos ir yra, jos daromos, tvarkomos. O kas dalyvauja, tai yra jungtinė žmonių grupė. Bet jūs ne nuo to klausti pradedate", – vėl kalbą kitur bandė pakreipti R.Šidlauskas.

Pasidomėjus, kodėl Vytauto parko objektai parduoti su atpirkimo teise, lyg nenorint visko paleisti iš savo rankų, R.Šidlauskas vėl suirzo. "Aš nežinau, kodėl mes turime komentuoti. Tai mūsų įmonės susitarimas, ir mes darome, kaip mums patogu", – atšovė verslininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusikaltimas

Nusikaltimas portretas
padarytas, meraujant A.Račkauskui ir jo komandai. Kodėl dabartinis meras Matijošaitis pinigus kiša į gatvių asfaltavimą, medžių kirtimą, Panemunės miško naikinimą, o netvarko Vytauto parko? Gal jam palanki ši situacija? Netikiu jo sąžiningumu, jam nerūpi viešasis interesas. Labai prastas meras, daug Kauno žalos pridarė.

senukas

senukas portretas
Šitas Broškės savininkas sunkiai serga asfaltavimo liga.O Kaunas kaip avis pusiau kirpta pusiau lupta:papigiai tvarkomos gatvės kelia juoką ir skausmą,kad bukas meras taip švaisto pinigus

siuksles

siuksles portretas
O viskas prasidejo nuo legendinio mero Arimanto Rackausko, kuris pardavinejo ir Dainu sleni ir Vytauto parka i kaire ir desine, uz tai dabar turime siuksles, kurie drista teigti, kad "mes cia versla darome". Ir tai daroma teritorijoje, kuri PRIVALO tarnauti visuomenes poreikiams
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių