„Ką pasėsi“ masino ir žemdirbius, ir politikus

  • Teksto dydis:

Tris dienas iš eilės patekti į Akademijos miestelį buvo sudėtinga: iš visų pusių rikiavosi automobilių eilės. Žmonės plūdo į vieną didžiausių žemės ūkio parodų Baltijos šalyse "Ką pasėsi…2016".

Investuoja į techniką

Daugybė seminarų, inovacijų ir mokslo sklaidos renginių, didžiulė žemės ūkio technikos ekspozicija, galimybė įsigyti įvairiausių rūšių sodinukų, žemės ūkio produktų, liaudies meistrų gaminių parodos lankytojus priviliojo ir iš atokiausių Lietuvos kampelių.

Tarptautinės parodos organizatoriaus – Aleksandros Stulginskio universiteto (ASU) – rektorius Antanas Maziliauskas pastebėjo, kad Lietuva per pastarąjį dvidešimtmetį tapo visateise pasaulinio žemės ūkio verslo dalyve. Jis atkreipė dėmesį, kad šalies ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės – ne vien technikos ir technologijų progreso stebėtojai, bet ir drąsūs investuotojai.

Žemės ūkio technikos naujovėmis domėjosi ne tik ūkininkai, bet ir būrys politikų. Parodoje svečiavosi premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, Seimo nariai, ministerijų atstovai.

Atidarydamas parodą A.Butkevičius dalijosi įspūdžiais iš vizito Kinijoje. "Kinai pastebėjo, kad turėdami tokį didžiulį žemės ūkio potencialą ir tiek nedaug gyventojų, privalome ieškoti naujų rinkų", – kalbėjo premjeras. Jis patikino, kad netrukus sulauksime sprendimo dėl pieno sertifikatų, atveriančių Lietuvos pieno ūkiui milžinišką Kinijos rinką.

Dešimt aukso medalių

Per 30 parodoje dalyvavusių įmonių yra įsikūrusios pakaunėje. "Kur daugiau, jei ne Kauno rajone galėtų vykti tokia įspūdinga paroda? Turime patikimą žemės ūkio specialistų kalvę – ASU, Babtuose veikia Sodininkystės ir daržininkystės institutas, Girionyse – Miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija, Obelynėje saugome gamtininko Tado Ivanausko palikimą", – vardijo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Pakaunėje veiklą plėtoja daug žemės ūkio technika, trąšomis ir kitokia produkcija prekiaujančių įmonių. Tai "Šalvis", "Konekesko Lietuva", "Agrosistemos", "Todesa", "Eko Farm" ir kitos. Kauno rajono verslo ir turizmo informacijos centras pristatė įdomiausius krašto maršrutus, kaimo turizmo sodybas, pramogas.

Net kelios Kauno rajono įmonės už išskirtinius eksponatus pelnė parodos aukso medalius. Tai "Dojus agro", pristatęs savaeigį pašarų smulkintuvą "John Deere 8400". EWA – už savaeigį javų kombainą "Massey Ferguson Delta 9380", "Rovaltra" – už universalų ratinį traktorių "Valtra N174 Versus", "Lytagra" – už kratiklinį kombainą "New Holland CX8.85". Medaliais ir diplomais iš viso apdovanota dešimt įmonių.

Iškilo nauji paviljonai

ASU Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktorius Virginijus Venskutonis teigė, kad žemės ūkio technikos ekspozicija šiemet išaugo 15 proc. Jos reikmėms parengto 28 tūkst. kv. metrų asfaltuotos dangos ploto neužteko. Dalis technikos ekspozicijų – 5 500 kv. metrų – įsikūrė ant vejos.

Pirmą kartą dalis žemės ūkio technikos ekspozicijų persikėlė į šildomus, iki šiol nedidelių ekspozicijų šeimininkams priklausiusius plotus. Dviejuose naujuose paviljonuose – antrajame ir trečiajame – įsikūrė 115 įmonių, pristatančių augalų priežiūros priemones, smulkiąją žemės ūkio techniką ir technologijas, fermų įrangą, konsultavimo bei kitas paslaugas.

Kasmet nuo 2009 m. žemės ūkio paroda "Ką pasėsi..." tampa didžiausia, o "Sprendimų ratas" trečia–ketvirta pagal dydį iš visų parodų, tais metais vykusių Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Paroda idomi, pardaveju daug ir pirkej7 nemazai. Bet jau kainos iskeltos, tai galima sakyti kad pasibaisejau. O geliu daigeliu kazkoks kosmaras, vienas daigelis 1 litas, kai buvo litai ,už tokius daigelius mokejau 20 centu ar 25 centus. Galima sakyti kainos 1 euras su 1 litu.Kainos ispustos paciu pardaveju,o sako kad kainos nepasikeite. Pasikete tik i didesne puse.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių