Ką nubaus dėl nesankcionuoto moksleivių mitingo?

Kauno policijai niekaip nepavyksta nustatyti, kas miesto centre rugsėjo 21 dieną organizavo nesankcionuotas moksleivių protesto eitynes.

Po mitingo policija pradėjo tyrimą, siekdama nustatyti pagrindinius organizatorius.

„Iki šiol policijos pareigūnai nenustatė eitynių organizatoriaus, todėl administracinė byla dar tęsiama“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasčiukevičius.

Anot atstovo spaudai, policija siekia nubausti ne tik mitingo organizatorius, bet ir jo dalyvius, todėl gali būti, kad bausmės už pilnametystės nesulaukusias savo atžalas gali sulaukti moksleivių tėvai.

Nesankcionuoto mitingo iniciatoriams gresia baudos nuo 500 iki 2 tūkst. litų bauda arba areštas iki 30 parų.

Prieš mėnesį vykusiame mitinge Kauno moksleiviai protestavo prieš švietimo reformą.

Iškart po eitynių Kauno miesto savivaldybės valdininkai ėmė ieškoti nelegalių mitinguotojų ir skambinti į mokyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tše

tše portretas
čia kaip tas šuo dykumoj ("nerasiu medžio - apsim...šiu"), t.y. "nerasiu ką nubaust - sprogsiu čia pat darbo vietoj", ar kaip suprast???

kaunietis

kaunietis portretas
Nubausti tik Steponavičių ir jo gaują už mokslo sužlugdymą Lietuvoje. Moksleiviam tik padėka už pilietiškumą.

Pilietė

Pilietė portretas
Ponai valdininkai, bausti, ir griežtai, reikėtų už viešą internetinę iki kaulų smegenų įkyrėjusią ir jaunimą žlugdančią sekso propagandą, nužudymus, prievartavimus, plėšikavimus ir kt. žmonių sveikatai bei orumui pavojingas nusikalstamas veikas. Bet už tai, kad mokiniai pareiškė savo nuomonę apie netikusią švietimo sistemą?! Ponai valdininkai, ar nederėtų jums rimtai susimąstyti apie savo darbo broką ir stengtis jį ištaisyti, bet nemedžioti teisybę pareiškusių vaikų ir neapkrauti papildomu darbu policijos, kuriai darbo užtenka į valias.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių