K. Kriščiūnas: prokurorai mane šmeižia ir bando susidoroti

Greitai prieš teismą stosiantis buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas siekia atgauti miesto tarybos nario mandatą. Prokurorai prieštarauja.

Nušalinimas nuo tarybos, tarybos komitetų ir kolegijos veiklos baigs galioti ketvirtadienį, tačiau Kauno apygardos prokuratūra siekia, kad nušalinimas būtų pratęstas dar trims mėnesiams. Prokurorai mano, kad naudodamasis savo įtaka politikas gali ir toliau daryti nusikaltimus bei poveikį buvusiems pavaldiniams ir partiečiams.

Prokuratūros nupieštas nusikalsti linkusio žmogaus įvaizdis K.Kriščiūną įžeidė.

„Prokurorai mane šmeižia ir siekia susidoroti politiškai“, – teigė jis.

Politikas ir jo advokatas antradienį teismui aiškino, kad nė viena iš baudžiamojoje byloje nurodytų K.Kriščiūno padarytų veikų nėra susijusi su jo darbu taryboje. Visos veikos susijusios su vicemero pareigomis, kurių jis atsisakė vasario mėnesį.

K.Kriščiūnas aiškino, kad nuo tada nedarė jokių žingsnių, kuriais būtų galima paveikti liudytojus ar kaip kitaip pažeistų draudimus. Jo teigimu, tai įrodo, kad jis nėra linkęs nusikalsti.

„Gal todėl jokių pažeidimų ir nėra, nes buvo taikyta kardomoji priemonė“, – atšovė prokurorė Gabija Večerinskienė.

Teismas sprendimą dėl nušalinimo nuo veiklos taryboje paskelbs trečiadienį.

Jei draudimas užsiimti politikavimu bus pratęstas dar trims mėnesiams, K.Kriščiūnas iš politinio gyvenimo bus iškritęs mažiausiai metams. Specialiųjų tyrimų tarnyba socialdemokratą sulaikė sausį. Vasarį jis pranešė pasitraukiantis iš mero pavaduotojo posto ir sustabdantis savo veiklą partijoje.

K.Kriščiūnas kaltinamas tuo, kad pasinaudojęs savo įtaka savivaldybės kontroliuojamų įmonių sąskaita rūpinosi savo ir kai kurių bendražygių gerbūviu.

Byla teismą pasiekė spalį, o į teisiamųjų suolą turėtų sėsti penki kaltinamieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VITIOCHAS

VITIOCHAS portretas
.VISI JIE SAKOSI,KAD TAI POLITINIS SUSIDOROJIMAS.ĮDOMU,KOKS VALSTYBININKAS PRISIPAŽINO VOGĘS.NETGI AUKSINĮ PASTATĖ,KAD BŪTU PALITIŠKAI SUSIDIROTA.BENDRABUČIO ROZETES IR DURIS IŠVOGĖ,NESVARBU KAS,KAD POLITIŠKAI SUSIDOROTU.MATOM,KAD VALDŽIOJE VALDŽIAŽMOGIAI VAGIA IR TURĖTU BŪTI NAUJAS NUOSPRENDIS-POLITINIS SUSIDOROJIMAS.SOVIETMEČIU BUVO GERESNIS STRAIPSNIS,VIRŠIJUS PAVOGTĄ SUMĄ 25000 RUBLIŲ MIRTIES BAUSMĖ.BUVO GERIAU,MAŽIAU VOGĖ.

Barbasas

Barbasas portretas
Taigi kad nusikalstamaos veikos buvo, to p. Kriščiūnas nepaneigia. Tik kad ne tose, o kitose pareigose. Koks skirtumas, esi kaltas tai tylėk. O už padarytus nusižengimus reikia vyti š politikos visam laikui. Tegul pasiieško darbo kitur.

kaimynas

kaimynas portretas
nevaidink nekalto avinėlio: jeigu neišasfaltavai gatvės įvažos prie savo garažo, tai nereiškia, kad tu "tyras ir skaidrus". Visi jūs tokie ten
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių