Jūsų artimasis girtuokliauja? Nebekentėkite

  • Teksto dydis:

Nuo priklausomybės alkoholiui kenčiantiems kauniečiams ir jų artimiesiems savanoriai teikia pagalbą Gričiupio seniūnijos patalpose.

Besaikis alkoholio vartojimas ir jo padarinys – fizinis smurtas šeimoje itin suaktyvėja šventiniu laikotarpiu, o slopsta lėtai.  Kenčiantys žmonės apie tai nenori kalbėti viešai ir užsidaro savyje.

Vis dar priimta manyti, kad kiekviena šeima privalo individualiai spręsti joje kylančias problemas. Gruodžio pabaigoje, dar prieš prasidedant didžiosioms metų šventėms, Gričiupio seniūnijoje pradėjo veikti Priklausomybės ligų konsultacinis punktas. Jo veikla –  alkoholizmo problemų turinčių asmenų ir jų šeimos narių konsultavimas bei pagalba.

"Statistikos duomenimis, smurtas artimoje aplinkoje yra vienas iš dešimties policijos suvestinėse užregistruojamų nusikaltimų. Per pastaruosius trejus metus užfiksuotų smurto atvejų šeimoje skaičius išaugo nuo 18 iki 25 tūkstančių. Vadinasi, smurtą patiriantys žmonės vis dažniau apie jį prabyla viešai ir prašo  pagalbos. Dažniausiai  smurtauja alkoholį nuolatos vartojantys asmenys. Pasitelkdami įvairias iniciatyvas siekiame padėti ne tik savo priklausomybės negalintiems įveikti žmonėms, bet ir jų šeimos nariams", – teigia šios idėjos iniciatorius Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Darius Razmislevičius.

Tarptautinės ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos duomenimis, Lietuvoje vienam žmogui per metus tenka net 14 litrų alkoholio. Pagal šį rodiklį mūsų šalis užima pirmą vietą pasaulyje.

Per pastaruosius penkiolika metų alkoholio suvartojimo apimtys daugelyje Europos šalių sumažėjo. Lietuvoje pastebima priešinga tendencija: kasmet alkoholio kiekis, tenkantis vienam statistiniam lietuviui, vis didėja. To priežastimis galima įvardyti lengvą alkoholinių gėrimų prieinamumą, nepakankamą atsakingų institucijų dėmesį alkoholizmo mastams mažinti ir atsainų visuomenės požiūrį į alkoholio vartojimo problemų turinčius asmenis.

Priklausomybės ligų konsultaciniame punkte dirba viešosios įstaigos "Blaivi laisvė" savanoriai Deividas ir Gytis. Planuojama, kad punktas veiks visą sausio mėnesį. Jei konsultacinė pagalba pasiteisins, neatmetama galimybė jo veiklą pratęsti ir išplėsti į kitas seniūnijas.

Nemokama ir konfidenciali pagalba teikiama Gričiupio seniūnijoje Chemijos g. 11, Kaune.


Sausio mėnesį:

12 d. 15.45 – 17:00 val.

14 d. 9.00 – 11.00 val.

19 d. 15.45 – 17.00 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

morta

morta portretas
geriam ABU jau virs 50 metu,kasdien po3-4 cierkas per pietus,liuks jauciames:da ir drimbaliuka suveikiam''''VISKAS--SU RAZUMU!Suskaiciavau:isejo 3-4 vonios.....

kom.Zitai.

kom.Zitai. portretas
Kai pilna degradavusiu,pryagertu vaiku,tai labai jau saunu.

Tik taip.

Tik taip. portretas
Nebutu ant kiekvieno kampo girdyklu,nebutu kontabandiniui alkocholio prekiaujanciu tasku,nebutu samanes varytoju,nebutu nugirdytu bevaliu zmoniu ,o jau ir vaiku.Viska treikia pradeti nuo to.Atsakomybe politikam ir seniunijos darbuotojam.Juos remiant ne knaipemis ,o materialiai ir prisiimant atsakomybe uz savo seniunija.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių