„Judėk sveikai“ ambasadorės: ne tik sportuojame, bet ir sutinkame bendraminčių

Nemokamų treniruočių projektas "Judėk sveikai" jau atidarė vasaros sezoną, kurio metu visos treniruotės vyks gryname ore, o užsiėmimų tvarkaraštis pasipildė senjorų, jogos, bokso ir kūno stiprinimo treniruotėmis. Šia proga projekto organizatoriai pakvietė jau seniau treniruotėse dalyvaujančius kauniečius tapti "Judėk sveikai" ambasadoriais ir pasidalyti savo istorijomis

Šiandien kviečiame susipažinti su pirmosiomis ambasadorėmis Lina Nakriene (34 metų) ir Ramune Buloviene (37 metų), kurios susidraugavo, nes pirmiausia kartu pradėjo sportuoti jų vaikai. Lina yra kilusi iš Telšių, Kaune įsikūrė tuomet, kai pradėjo čia studijuoti. Tad dabar jau beveik šešiolika metų, kai ji su vyru ir dukryte Gabija save laiko tikrais kauniečiais, kurie domisi viskuo, kas vyksta Kaune, ir tuo, kaip aktyviai galima praleisti laisvalaikį šiame mieste. Vienas tokių projektų, sudominusių Liną, būtent ir buvo "Judėk sveikai".

"Projekte atsidūriau netyčia. Buvau girdėjusi, kad kažkokie renginiai vakarais vyksta Kauno sporto halėje, kol galiausiai iš darbo kolegų gavau pasiūlymą kartu nueiti į bokso treniruotes. Pirmiausia pagalvojau – kas gali jas lankyti? Juk ten reikia muštis! Bet po pirmo karto pamačiau, kad tai tikrai labai smagi veikla. Mažai kas žino, kad iki to momento, kol iš tiesų reikia paleisti į darbą kumščius, turi nueiti nemažą treniruočių kelią – tai ir bendras fizinis apšilimas, įvairūs paruošiamieji judesiai bei pan. Boksas man tikrai labai patiko!" – mintimis apie pirmąjį susidūrimą su "Judėk sveikai" projektu dalijosi Lina.

Kitos ambasadorės Ramunės istorija labai panaši. Moteris yra kilusi iš Panevėžio, Kaune studijavo, čia sukūrė šeimą ir šiuo metu su vyru augina du vaikus: penkiolikos metų dukrą ir septynerių sūnų. Ramunė dirba sėdimą darbą ir puikiai supranta sporto būtinybę, todėl, iš bendradarbių sužinojusi apie projektą "Judėk sveikai", nieko nelaukusi nusprendė jame dalyvauti.

"Anksčiau lankydavau sporto klubą, bet dabar jau daugiau kaip metus esu užkietėjusi "Judėk sveikai" gerbėja. Man patinka šios treniruotės, nes čia dirba tikrai profesionalūs treneriai, puiki pozityvių žmonių atmosfera, prasiplėtė ir mano draugų ratas. Juk būtent čia ir susipažinome su Lina! Į treniruotes visada pasiimdavau savo mažąjį Igną, o ten jis netruko susirasti draugų. Pamačiau, kad jie labai greitai susidraugavo su Linos dukra Gabija, vaikai pradėjo vieni kitiems kaskart į treniruotes atnešti vaišių, kartu žaisti, kol mes sportuojame, tad natūraliai išėjo, kad draugėmis tapo ir mamytės", – linksmą pirmąją pažintį projekte prisimena Ramunė.

Tiek Lina, tiek ir Ramunė labiausiai džiaugiasi galėdamos į "Judėk sveikai" projekto treniruotes atsivesti vaikus: "Tai puiki galimybė sportuoti vaikams ir ugdyti jų meilę sportui. Pasitaiko atvejų, kai iš pradžių vaikai nenori eiti į treniruotę, bet vėliau taip įsitraukia į bendrus žaidimus ir judėjimą, kad net pamiršta, jog visai neseniai spyriojosi dėl šio sprendimo."

Dabar abi kaunietės lanko beveik visas projekto treniruotes: funkcinė – pirmadieniais, bėgimas – trečiadieniais ir pilvo preso bei nugaros stiprinimo treniruotė sekmadieniais. Pasak jų, nebeliko vietos pasiteisinimams, kodėl neiti – atkrenta ir kompanijos klausimas, nes čia labai greitai susirandi draugų, ir finansinis klausimas, nes visos treniruotės nemokamos.

Niekada netikėjau, kad galėčiau nubėgti 15 km iškart – sakiau, kad tai tikrai ne man, o pasirodo, kad galiu ir netgi dar daugiau.

Paklausus, kaip pasikeitė įprasta rutina po to, kai pradėjo dalyvauti šiose treniruotėse, Lina nedvejodama atsakė: "Supratau, kad galiu padaryti visko daug daugiau, nei galvojau prieš tai. Pavyzdžiui, niekada netikėjau, kad galėčiau nubėgti 15 km iškart – sakiau, kad tai tikrai ne man, o pasirodo, kad galiu ir netgi dar daugiau. Todėl dabar artimiausias mano tikslas – nubėgti 21 km pusmaratonį!"

Ramunė papildo savo draugę: "Anksčiau galvojau, kad sportas tikrai nepopuliarus tarp kauniečių, bet kai pats pradedi lankyti sporto renginius, pamatai, kiek čia susirenka žmonių, supranti, kad kaip tik tu iki šiol buvai ta mažuma, kurie nesportuoja, nes didžioji dauguma kauniečių yra aktyvūs ir lanko įvairias treniruotes. Pavyzdžiui, sekmadieniais, jei ateini pabėgioti į Santakos parką, matai, kad visos žaidimų aikštelės, visi treniruokliai nusėsti žmonių, visur vyksta veiksmas, žmonės važinėja dviračiais, riedučiais, riedlentėmis, ir tai labai džiugina! Manau, "Judėk sveikai" projektas yra vienas iš tų puikių būdų, kuris padeda išjudinti net ir didžiausią tinginį."

"Judėk sveikai" projektas – dar 2013 m. visuomenininkų inicijuota, o vėliau Kauno miesto savivaldybės perimta idėja, kuri pritraukė nemokamai sportuoti ir mankštintis tūkstančius kauniečių. Treniruotės vyksta visais metų sezonais, įvairiomis savaitės dienomis, skirtingose Kauno miesto viešosiose erdvėse. Daugiau informacijos apie "Judėk sveikai" treniruotes galima rasti adresu http://judeksveikai.kaunas.lt/", – teigė vienas projekto iniciatorių Andrius Palionis.


Šiame straipsnyje: Judėk sveikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių