Jos veda muzikos ir medicinos keliu

  • Teksto dydis:

Pedagogas turi ne tik pats gerai išmanyti mokomą dalyką, bet dar ir sugebėti taip perduoti savo žinias, patirtį, kad mokiniai suprastų ir kad jiems kiltų dar didesnis mokslo ir veiklos troškulys. Dvi pretendentės į Metų kaunietės titulą, kurias pristatysime šįkart, šiuos kriterijus viršija su kaupu.

17. Jūratė Miliauskaitė

Patyrusi dainavimo mokytoja, įkūrusi ir vadovaujanti ne vienam vaikų kolektyvui, pati profesionalioje scenoje dainuoja jau tris dešimtmečius.

Ši praeityje garsios grupės "Sekmadienis" vokalistė šiuo metu plačiai žinoma ir kaip puiki bei vaikų mylima vokalo pedagogė, grupių "Linksmasis Do", "Saulės vaikai", "Caca" vadovė.

Nemažai jos auklėtinių sėkmingai tęsia muzikinę karjerą, nors J.Miliauskaitė teigė, kad statistikos nesivaiko. Jai tiesiog patinka stebėti, kaip tobulėja vaikai, patinka pats bendravimo ir ugdymo procesas bei galimybė padėti atrasti pranašumus ir malonumą, kurį suteikia muzika. Ji padeda formuoti asmenybę, suteikia sparnus.

Daugybės popliarių dainų autorė, grojanti gitara, visus 27-erius metus kuria ir muzikuoja Kaune. Šiuo metu aktyviai koncertuoja su muzikantų grupe gyvo garso koncertuose.

Nedaug kas žino, kad kadaise J.Miliauskaitė norėjo tapti gydytoja. "Jaučiau gilų norą pagelbėti žmonėms. Nors ir dabar jiems padedu, tik kitoje srityje", – žurnalistams yra sakiusi ši Kaune gyvenanti kūrėja ir pedagogė.

18. Rūta Jolanta Nadišauskienė

Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė savo gyvenimą paskyrusi vienam svarbiausių žmogaus gyvenimo etapų – gimimui.

"Mano manymu, kaunietės yra ir aktyvios, ir iniciatyvios labai įvairiose srityse, todėl ir pretendenčių Metų kaunietės rinkimams netrūksta", – gyrė moteris R.J.Nadišauskienė.

Ją pačią dirbti įkvepia ir procesas, ir matomi rezultatai. "Kūdikių, nėščiųjų ir gimdyvių mirtingumo rodikliai prilygsta labiausiai išsivysčiusių šalių rodikliams. Tai, beje, vieni geriausių rodiklių visoje Lietuvos sveikatos priežiūros sistemoje, pasiekti glaudžiai bendradarbiaujant didelei komandai specialistų (akušerių ir ginekologų, neonatologų, anesteziologų, akušerių, slaugytojų ir kt.)", – aiškino medikė.

Ji džiaugiasi, kad jai ir kolegoms sėkmingai pavyksta savo patirtį perduoti studentams ir kitų šalių, pavyzdžiui Kazachstano, Tadžikistano, Azerbaidžano ir kt. kolegoms.

"Kaip dėstytoją mane įkvepia darbas su jaunais, gabiais ir smalsiais žmonėmis, naujų ir efektyvių klinikinio darbo mokymo metodų įgyvendinimas mūsų universitete", – sakė R.J.Nadišauskienė.

Akušerio ginekologo specialybė labai dinamiška, reikalaujanti ir žinių, ir chirurginio darbo įgūdžių, sugebėjimo dirbti komandoje, siekiant, kad būtų sveiki abu – ir mama, ir naujagimis. "Ji labai susijusi su visuomenės sveikatos būkle ir sveikatos raštingumu. Natūralu, kad rinkdamasi šią specialybę visų jos pranašumų ir sunkumų nežinojau, tačiau pasirinkdama nesuklydau", – teigė žinoma gydytoja.

Sunkiausia jai ištverti gydymo nesėkmes ir netektis, nors jų pasitaiko ir pasitaikys, kad ir kaip gydytojas tobulėtų. "Vis dėlto netektys ir nesėkmės – didžiulis emocinis krūvis, ilgam prislegiantis ne tik bendradarbius, bet ir mūsų artimuosius", –  kalbėjo R.J.Nadišauskienė.

Ji džiaugiasi, kad likimas lėmė dirbti darbščių, talentingų ir dorų žmonių kolektyve. Geriausios akimirkos darbe – kai pavyksta pateisinti moterų ir jų artimųjų lūkesčius.

Rinkimų "Metų kaunietė 2015" 30-uko dalyvių sąrašą, kaip galima balsuoti už vieną ar kelias kandidates ir kurios jau sulaukė didžiausio palaikymo, rasite portale www.kaunodiena.lt/mk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
Rūta, Tu tikrai verta laimėti, nes Tave gerai pažįstu. Sėkmės

Rikas

Rikas portretas
Linkiu Ruta Tau kuo geriausios sekmes!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių