Jonučiuose atidarytas šiuolaikinis darželis

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė trečiadienį Jonučiuose oficialiai atidarė vaikų darželį, kuriame įsikūrė šešios ikimokyklinio ugdymo grupės.

Rekonstravus buvusį policijos nuovados pastatą Liepų gatvėje, darželio valdos išsiplėtė keletą kartų: senosiose patalpose liko dvi darželinukų grupės, o naujose erdvėse įsikūrė daugiau kaip 100 mažylių.

Darželio direktorė Rilija Makovskienė džiaugiasi ne tik erdviomis patalpomis, bet ir gražiai sutvarkyta aplinka, vaikų žaidimų aikštelėmis.

Į pastato atnaujinimą ir pritaikymą vaikams ugdyti Kauno rajono savivaldybė investavo daugiau kaip 485 tūkst. Eur. Darbus atliko UAB „Ekodora“. Ateityje senąjį darželio pastatą su naujuoju planuojama sujungti galerija, taip pat atnaujinti krepšinio aikštelę.

Kauno rajonas yra viena iš nedaugelio savivaldybių, kuriose daugėja gyventojų. Šiemet čia gimė jau daugiau kaip 900 kūdikių, o iki metų pabaigos šis skaičius gali siekti ir tūkstantį.

Prieš keletą metų Kauno rajone laukiančiųjų eilėse į darželius skaičius siekė beveik tūkstantį. Savivaldybės meras Valerijus Makūnas tvirtino, kad šiemet rajone pasiektas lūžis sprendžiant šią opią problemą.

Didelis, septynių grupių darželis, kurį lanko 130 vaikų, šį rudenį atidarytas Vijūkų kaime. Dar labiau išplėstos Noreikiškių lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“ filialo patalpos Akademijos ASU studentų miestelyje.

Iš viso Kauno rajone šiemet papildomai įsteigtos 22 ugdymo grupės, priimta apie 400 vaikų. Domeikavoje įrengtas pirmasis Lietuvoje modulinio tipo darželis. Parengtas šiuolaikinio darželio „Kaladėlė“ projektas – sparčiai augančios gyvenvietės ateities gairės.

Vis dėlto ikimokyklinio ugdymo paslaugų poreikis išliko Domeikavos, Garliavos, Raudondvario, Babtų, Lapių, Samylų seniūnijose. Iš viso eilėje liko laukti 260 vaikų.

„Tėvai skuba registruoti vaikus iš anksto – dar vienerių-dvejų metų mažylius“, – komentavo situaciją Kauno rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Asta Simanauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Smart

Anonimas

Anonimas portretas
Šiuolaikiškas, tai naujai išdažytas? Nes nei žodžio apie šiuolaikišką ugdymą. Keistas vertinimas.

Vaikas

Vaikas portretas
As noliu y sita dalzely ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių