Jono Pauliaus II gimnazijoje atidaryta moderni biochemijos ir chemijos laboratorija

  • Teksto dydis:

Naująją biochemijos ir chemijos laboratoriją, atidarytą Kauno Jono Pauliaus II gimnazijoje, išbandė Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas ir Šilainių seniūnas Virginijus Naruševičius.

Penktadienis gimnazijai buvo svarbi diena. Tądien su renginiais, skirtais gimnazijos globėjo šv. Jono Pauliaus II gimtadieniui, buvo surengtas ir oficialus naujosios modernios laboratorijos atidarymas.

Renovuotoje aplinkoje mokytoja Raminta Svidinskaitė vadovavo puikiai pavykusiam pirmajam bandymui – Kauno arkivyskupas L.Virbalas ir Šilainių seniūnas V.Naruševičius pademonstravo šarmų ir rūgščių savybes.

"Gimnazijos bendruomenei svarbi dvasinio, socialinio ir gamtamokslinio ugdymo dermė, aktualūs ir tikslūs šv. Jono Pauliaus II žodžiai: “Tikėjimas ir protas – tai lyg du sparnai, kuriais žmogaus dvasia pakyla į tiesos kontempliavimą“, – sakė gimnazijos direktorė Ramutė Latvelienė.

Jos teigimu, vienas iš prioritetinių gimnazijos kolektyvo tikslų yra modernizuoti mokymosi aplinkas, kuriose atsiveria galimybės ugdyti kritinį mąstymą ir praktinį suvokimą per gamtamokslinių dalykų mokymą.

Šis ugdymas mokyklose nenauja tema. Jo tikslas − skatinti domėjimąsi tiksliaisiais, gamtos ir inžineriniais dalykais, gerinti šių dalykų rezultatus, todėl gimnazijoje kryptingai sukurta 3D biologijos klasė, papildytos robotikos būrelio priemonės, pertvarkomas informacinis centras ir, svarbiausia, pagal tarptautinius standartus naujai įrengta biochemijos ir chemijos laboratorija.

Į penktadienį vykusią konferenciją “Atverkime duris Kristui“, skirtą gimnazijos globėjo šv. Jono Pauliaus II gimtadieniui, susirinko J.Urbšio, Santaros, šv. Kazimiero, Babtų mokiniai, jų mokytojai, garbūs svečiai.

Renginys pradėtas šv.Mišiomis parapijos koplyčioje, o gimnazijos aktų salėje susirinkusieji klausėsi Kauno arkivyskupo L.Virbalo SJ sveikinimo, VDU Katalikų teologijos fakulteto dekano, docento B.Ulevičiaus pranešimo, sesers Emanuelės pasakojimo – tai buvo jautrūs žodžiai apie žmogišką orumą ir neeilinę šv. Jono Pauliaus II asmenybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Labai smagu. Sveikinu ir džiaugiuosi. Kopkite aukštyn, eikite pirmyn. Labai smagu, kad du sparnai - tikėjimas ir mokslas auga.

Latveliene,

Latveliene, portretas
po didelio šuolio būna dažnai didelis BUM :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių