Iš JAV grįžusį emigrantą nustebino pokyčiai Kaune ir stoties laikrodis

  • Teksto dydis:

Iš JAV į Kauną trumpam grįžęs portalo kauno.diena.lt skaitytojas Dovydas teigė maloniai nustebęs, kaip pasikeitė jo mylimas miestas.

"Kai išvažiavau iš Kauno, daugelis gatvių atrodė lyg po karo, buvo daugybė apleistų pastatų. O dabar miesto neatpažįstu", – portalui ketvirtadienį parašė trumpam iš JAV į Kauną grįžęs Dovydas.

Vyras į Kauną atvažiavo trečiadienį vėlai vakare, tačiau teigė neatsispyręs pagundai iškart apžiūrėti miestą – bičiulis jam suorganizavo naktinę ekskursiją automobiliu.

Dovydui didelį įspūdį paliko išgražėjusios, išplatėjusios gatvės, kai kurie atsigaunantys kvartalai, naujai dygstantys pastatai.

"Simboliška – ardomas ir buvusios netvarkos simbolis – "Respublikos" viešbutis, – rašė Dovydas. – Turbūt už visus šiuos pokyčius reikia dėkoti aktyviems, gal ir patriotiškiems verslininkams bei miesto merui Visvaldui Matijošaičiui. Būdamas JAV skaičiau, kad Kaunas tvarkosi, bet nesitikėjau, kad per porą metų įvykę pokyčiai yra tokie dideli".

Emigrantas žavėjosi ir naująja Kauno autobusų stotimi, tik pastebėjo, kad didysis stoties laikrodis rodo netikslų laiką. Tą jis užfiksavo nuotraukose.

"Kautros" atstovas Mindaugas Sakalauskas patvirtino, kad laikrodis sugedo trečiadienį, apie tai pranešta specialistams.

"Tikimės, kad jis bus ne tik vienas didžiausių, bet ir tiksliausiai laiką rodančių laikrodžių Lietuvoje, o šis gedimas tėra vienintelis išskirtinis atvejis", – portalui kauno.diena.lt sakė M.Sakalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dziugu

Dziugu portretas
Gala , jog yra tiek zmoniu , kurie nemoka dziaugtis ar buti nors truputi linksmesni , beja ka kalbeti apie dekinguma tiems kas stengiasi.Bjauru skaityti komentarus tu niurgzliu!! Turbut smagiausia yra pykti , smeizti ir tuo tarpu nieko nevertinti. O Kaunas grazeja sparciai.Atsimerkite!!!!!

tooo-kaunieciui

tooo-kaunieciui portretas
kaip taikliai pasake N.Z.,tamsta esi NE-E-e kaunietis,o nuo sovietu likes SENAS KARVASUDIS,atsikraustes is taryb. ukio....

fdsa

fdsa portretas
Tik nereikia pezalų. Grįžo draugė po 5 metų pertraukos, jokių pokyčių nepastebėjo.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių