Jaunimo lyderis: reikia išnaudoti kiekvieną galimybę

  • Teksto dydis:

"Reikia išnaudoti kiekvieną galimybę, nes laukiant palankios akimirkos gali praeiti ir visas gyvenimas", – įsitikinęs Vytenis Natanas. Jis vadovauja Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentų atstovybei, koordinuoja Kauno rajono jaunimo veiklą, organizuoja renginius, konsultuoja.

Lyderis nuo vaikystės

Žmonės dažnai teiraujasi, kaip dirbantis studentas visur suspėja. "Dar vaikystėje išmokau planuoti laiką", – atsako 23 metų vaikinas.

Vis dėlto, jei Lietuvai kiltų pavojus, Vytenis nedvejodamas paliktų darbą, mokslą, pomėgius, mylimą merginą ir eitų ginti Tėvynės. "Žinau, kad taip pasielgtų dauguma bendraamžių. Kas daugiau, jei ne mes?" – retoriškai klausia dešimt metų skautų veiklai atidavęs vaikinas.

V.Natanas buvo pasišovęs tapti Lietuvos kariuomenės savanoriu, tačiau suprato, kad kol kas tai nebūtina. "Drausmės, atsakomybės ir pareigingumo esu išmokęs įvairiose stovyklose, valdyti ginklą taip pat sugebėčiau", – teigia įvykių centre mėgstantis būti Vytenis.

Nerandantiems gyvenimo kelio jaunuoliams jis siūlo iš pradžių užsigrūdinti užsiimant savanoriška veikla arba tarnaujant kariuomenėje ir tik po to rinktis profesiją.

Vytenis visada turėjo tikslų. Dar vaikystėje svajojo tapti gimtosios Vilkijos seniūnu ir kažką nuveikti gimtajam kraštui.

Mokydamasis gimnazijoje dalyvavo mokinių tarybos veikloje, organizuodavo renginius, vesdavo diskotekas. Yra baigęs muzikos mokyklos akordeono klasę, geba pabrazdinti ir gitara.

Nuo pirmųjų dienų ASU vaikinas įsitraukė į studentų atstovybės veiklą. Dabar jis atstovauja visai universiteto studentijai – yra ASU Studentų atstovybės prezidentas.

Sieja panašūs pomėgiai

Tėvų namai – ne per toliausiai, tačiau Vytenis nusprendė gyventi bendrabutyje. "Mano ūgis 193 cm, o kitų dviejų kambario draugų – 194 ir 195 cm. Taigi žaisti krepšinį – mums ne problema", – šypsosi apie laisvalaikį paklaustas aukštas vaikinas.

Linksmų vyrukų kompaniją dažnai aplanko tame pačiame fakultete besimokanti Vytenio draugė Aistė. Ant keptuvės sučirška žemaičių blynai ar koks nors kitas patiekalas – visi draugiškai vakarieniauja. Į veiklią juodaplaukę Vytenis atkreipė dėmesį universiteto renginiuose. "Aistė yra daug dirbusi su vaikais. Abu mėgstame organizuoti, ką nors daryti kitiems ir užsiimdami ta veikla gerai jaučiamės", – pasakojo V.Natanas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stipru

Stipru portretas
Straipsnis apie nieką..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių