Jaunėja viena seniausių Kauno mokymo įstaigų

Ramioje Širvintų gatvelėje, netoli Savanorių prospekto, dar neseniai buvo girdimi galingos statybų technikos skleidžiami garsai. Tačiau dabar Kauno Žaliakalnio progimnazijos kieme poliai jau sukalti, o netrukus čia bus sumontuotos ir naujosios, 1000 kvadratinių metrų ploto sporto salės konstrukcijos.

Kaip naujienų agentūrai ELTA pirmadienį sakė progimnazijos direktorė Jurgita Bugenienė, šios salės statybą numatoma užbaigti vasaros gale - rugpjūtį. Tad jeigu pirmoji mokslo metų diena pasitaikytų darganota, moksleiviams ir pedagogams netektų Rugsėjo pirmosios švęsti kieme.

„Salė yra statoma Kauno Žaliakalnio progimnazijos steigėjos - miesto savivaldybės - lėšomis. Šio projekto vertė - milijonas ir du šimtai tūkstančių eurų. Kai mes jau turėsime tą naują sporto salę, tai galėsime ją naudoti ir didesnėms mokyklos šventėms, kitiems renginiams. Tačiau būtinai atnaujinsime ir mokykloje esamą seną, nelabai didelę, higienos normatyvų dabar neatitinkančią sporto salę, kuri, tikėtina, puikiai tiks kitokioms reikmėms - labiau kameriniams renginiams“, - pasakojo progimnazijos vadovė J. Bugenienė.

Jos teigimu, kiekvienais metais pagal galimybes stengiamasi, kad moksleivių mokymo bei ugdymo aplinka Žaliakalnio progimnazijoje pagerėtų ir gražėtų. Neseniai visuose keturiuose progimnazijos aukštuose atnaujintos lubos, sienos, fojė. Šiemetiniuose planuose - valgyklos remontas.

Žaliakalnio progimnazija - viena seniausių Kauno miesto mokymo įstaigų.

Žaliakalnio progimnazija - viena seniausių Kauno miesto mokymo įstaigų. Jos istorijos pradžia buvo beveik prieš šimtmetį, kai 1921-aisiais Kauno sentikių bendruomenė įkūrė pradinę mokyklą rusų tautybės vaikams. 1967 metais pastatytas naujas mokyklos pastatas. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, mokykla 1994-aisiais sujungta su 11-ąja vidurine, ir jai suteiktas Levo Karsavino vardas. Pirmoji lietuviška klasė čia atidaryta 1999 metais. 2008-aisiais mokykla tapo Kauno Žaliakalnio pagrindine, nuo 2011-ųjų rugsėjo 1-osios - Kauno Žaliakalnio progimnazija.

Šiuo metu čia mokosi 577 mokiniai. Kiek jų bus naujaisiais mokslo metais, dar nežinoma. Kaip tik šios savaitės antradienį miesto Taryboje bus tvirtinamas ne tik 2019-ųjų Savivaldybės biudžeto pajamų planas, bet ir daugiau rodiklių, pagal kuriuos artimiausioje ateityje miestas gyvens. Vienas iš tokių rodiklių - Tarybos nustatomas komplektuojamų mokymo bei ugdymo įstaigose klasių skaičius.

„Tėveliai jau mums skambina, domisi, kiek galėsime moksleivių priimti į mūsų progimnaziją. Ar sutilps visi norintys, netruks paaiškėti. Žaliakalnio progimnazija - Kaune populiari, - ją besirenkančių tikrai yra daug. Tačiau priimdami naujus mokinius, pirmenybę, kaip ir anksčiau, teiksime netoli mokyklos (jos rajone) gyvenantiems vaikams“, - Eltai paaiškino J. Bugenienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokinys

Mokinys portretas
Sovietmečiu toje rusų vid. mokykloje lietuvių kalbą dėstė a. a. pirmoji Nusipelnusios mokytojos vardą 1946 m. gavusi Janina Tamošiūnienė. Buvo neprikl. Lietuvos karininko žmona ir nepaisant to! Dar neteko matyti kito taip mokinių mylimo pedagogo. Kai mirė, visa mokykla stovėjo garbės sargyboje Savanorių prospekte vežant karstą į kapines. Buvę ir esantys mokiniai! Kol mokykla buvo rusų, jos vardu turėjo pavadintą klasę. Ypatinga buvo mokytoja, tokių vienetai. Dabar ją prisimena tik dar gyvi likę mokiniai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių