Jau aišku, kada skelbs konkursą dėl ŽUM Kaune patalpų nuomos

  • Teksto dydis:

Vyriausybei jau pritarus Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimui į Kauną, ministras Giedrius Surplys teigia, kad patalpų nuomos konkursas bus skelbiamas dar vasarį, o jas tikimasi išsinuomoti iki birželio.

„Nuomosimės. Įvyks konkursas, aprašysime sąlygas. Matome, kad tokių objektų bus bent 5, kurie galės dalyvauti konkurse. Viskas vyks skaidriai. Ketiname skelbti vasario pabaigoje konkursą ir maždaug iki birželio 1 dienos, tikimės, kad tos patalpos bus išnuomotos“, – interviu portalui alfa.lt sakė G. Surplys.

Pasak jo, jau esamų valstybinių patalpų Kaune renovavimas užtruktų, būtų brangus, todėl ir pasirinkta nuoma.

Ministras teigia, kad patalpos nebus nuomojamos iš „Vičiūnų“ įmonių grupės, kurios steigėjas yra Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. 

„Suprantu, kad insinuacijos gali kilti, dėl to, kalbėdamas su Kauno miesto meru pabrėžiau, kad jokių kalbų apie nuomojimą iš „Viči“ grupės negali būti, jis sakė „kodėl tau kyla tokie klausimai? Mes apie tai neturime diskutuoti”. Tai yra abipusiai suvokiama“, – sakė G. Surplys.

G. Surplys taip pat suabejojo teiginiais, esą ministerijos perkėlimas sustiprins valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pozicijas Kaune.

„Drįsčiau abejoti, ar tas kėlimas prideda ar atima balsų. Kitas dalykas, kuo mus kaltina politiniai oponentai (...) kad visos agentūros prikimštos „valstiečių“ – taip nebėra. Šita Vyriausybė tuo neužsiima“, – sakė G. Surplys.

Ketiname skelbti vasario pabaigoje konkursą ir maždaug iki birželio 1 dienos, tikimės, kad tos patalpos bus išnuomotos.

V. Matijošaičiui artimi šaltiniai pernai birželį BNS yra sakę, kad „Vičiūnų“ grupė yra nusprendusi iš viso nedalyvauti viešojo sektoriaus konkursuose ir net nebandys dalyvauti ŽŪM nuomos konkurse.

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė, jog į Kauną pirmiausia kelsis tik Žemės ūkio ministerija – vėliau, papildomai įvertinus perkėlimo poveikį, bus sprendžiama, ar perkelti ir Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) bei Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT).

G. Surplys pripažino, kad sprendimas atidėti pastarųjų įstaigų perkėlimą priimtas dėl NMA bei NŽT darbuotojų profsąjungų kilusio nepasitenkinimo.

Žemės ūkio ministerija į Kauną turėtų būti perkelta iki 2020 metų kovo 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ūkininkas.

Ūkininkas. portretas
Taip, man labai svarbu ministerija Kaune. Galėsiu kasdien tenai su kitais ūkininkais lankytis, kalbėtis su ministru ir pavaduotojais, aptarinėti žemės ūkio perspektyvas Lietuvos Respublikoje, kelti liaudžiai rūpimus klausimus, o kartais ir pasiginčyti ir siaip pypkę parūkyti ministerijos vestibiulyje. Kasdien lankysiu ministerija. Ji taps mano antraisiais namais. Ačiū labai uz tai vatnyku vadui, Skvernelio mentoriui karbauskiuii ir jo visai idiotu kompanijai. Is Vilniaus viską perkelkite i Kauną, įskaitant ir Gedimino pilį bei Valdovu rūmus. Istorija ilgai minės tokia idiotu valdžia.

jo

jo portretas
ministeriją perkeliam, o NŽT ir mokėjimo agentūrą paliekam.Lai bastosi kumečiai po Lietuvą:))

atiduoti

atiduoti portretas
apskrities bibliotekos pastatą Donelaičio g.bent sutvarkytų o dabar žūsta vertybė
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių