J. Urbšio pagrindinėje mokykloje – dar daugiau galimybių

  • Teksto dydis:

Nuolat besikeičiančio pasaulio diktuojamų sąlygų, kintančių ugdytinių poreikių kontekste pedagogas privalo kurti šiuolaikines mokymosi aplinkas ir ugdyti XXI a. kompetencijas bei gebėjimus.

Pereinant nuo ugdyme vyraujančios mokymo prie mokymosi paradigmos dažnam mokytojui reikalingas požiūrio į ugdymą keitimas, šiuolaikinių kompetencijų tobulinimas, inovacinių ugdymo idėjų paieška ir įgyvendinimas.

Inovatyvus mokymas – tai nuolatinės pedagogo paieškos, kaip ugdytiniams mokymo(si) procesą padaryti patrauklesnį, įdomesnį, lengvesnį, kaip įprastą mokymą(si) paversti šiuolaikiniu. Pats nuolat besimokantis ir tobulėjantis mokytojas, tikėtina, dirbdamas su vaikais, sieks ne pasyvaus, o aktyvaus mokymo(si), kartu su mokiniais modeliuos pamokos veiklas, mokys juos įvertinti, išbandyti įvairias mokymosi strategijas bei stebėti savo pažangą.

Kauno J.Urbšio katalikiškos pagrindinės mokyklos vadovai ir mokytojai, siekdami ugdymo(si) inovacijų, dalyvauja įvairiuose projektuose, mokymuose, kurie išplečia pedagogų galimybes sparčiau, aktyviau, čia ir dabar taikyti pažangiausias informacines technologijas mokymo(si) procese.

Sausio 5 d. J.Urbšio katalikiškos pagrindinės mokyklos pedagogai dalyvavo respublikinio projekto „Šiuolaikinė mokymo(si) aplinka“ (ŠMA) konferencijoje „Aš mokau inovatyviai“. Nuolat mokymuose dalyvaujančios mokytojos skaitė pranešimus apie inovatyvų mokymą(si), su konferencijoje dalyvaujančių mokyklų komandomis (pedagogais, mokyklų vadovais, projektą mokyklose kuruojančiais koordinatoriais) iš Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių dalijosi išbandytais technologijų, pedagogikos ir XXI a. kompetencijų ugdymo derinimo pavyzdžiais.

J.Urbšio katalikiškoje mokykloje nuo rugsėjo mėnesio veikia nauja išmanioji „Šiuolaikinės mokymo(si) aplinkos“ klasė, įsteigta „Windows 10“ akademija, kurioje projekto „Šiuolaikinė mokymo(si) aplinka“ organizuojamuose mokymuose dalyvaujanti mokyklos komanda dalijasi įgytomis žiniomis su mokiniais ir susidomėjusiais kolegomis.

Mokykla kabinetuose diegia informacinių technologijų įrangą, sudaro sąlygas mokytojams dalyvauti ir „Šviesos“ mokymo centro organizuojamuose „Aktyvios klasės“ mokymuose. 20 mokyklos pedagogų vienus metus galės konsultuotis su specialistais, lankytis kolegų praktinėse pamokose, kartu analizuoti, aptarti ir įsivertinti daromą pažangą.

J.Urbšio katalikiška pagrindinė mokykla, siekdama inovatyvumo ir dalyvaudama projekto „Šiuolaikinė mokymo(si) aplinka“ ir „Šviesos“ mokymo centro organizuojamuose „Aktyvios klasės“ mokymuose, atvers dar didesnių galimybių mokymui(si) be sienų, skatins vaikus būti aktyvius mokymo(si) procese, o pedagogus būti mokytojais-konsultantais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Svarbiausia mokėti reklamuotis.O mokykla kaip mokykla.Nemanau,kad ji kuo nors geresnė ar blogesnė už daugelį kitų Kauno mokyklų.

Ruta

Ruta portretas
Mokymo kokybe puiki, vaikai saugus, mums reikia stabilumo siame nerimo pilname pasauly, o ypac to reikia jaunoms asmenybems. Sekmes mokyklai ir aciuuu:)

Gabrielė

Gabrielė portretas
Labai puiki mokykla. Šiemet sutvarkyti kabinetai, pradinėje mokykloje sudėtos išmanios lentos ir jos naudojamos. Užsienio kalba mokykloje sustiprinta. Tikiuosi, kad mokykla taps gimnazija.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių