J. Mačiuliui – medalis už pilietiškumą

  • Teksto dydis:

Užvakar Panevėžyje įteikiami Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai "Tarnaukite Lietuvai". Tarp laureatų – ir Kauno rajono savivaldybės tarybos narys, Karmėlavos girininkas Jonas Mačiulis.

Medalis "Tarnaukite Lietuvai" – tai Seimo paskatinimas už pilietiškumą, filantropinę veiklą, savanorystės ir demokratijos idėjų sklaidą. Apdovanojimas įsteigtas siekiant skatinti piliečius neatlygintinai dirbti valstybės labui, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas.

Vienas tokių nesavanaudiškų žmonių yra J.Mačiulis, be kurio neapsieina nė viena Karmėlavos seniūnijos šventė, bendruomenės susibūrimas ar socialinė akcija. Sodinti medelius, dovanoti Kalėdų eglutę ar dalyti labdarą remtiniems vaikams – visa tai jam teikia didelį džiaugsmą.

Pernai aštuonių Rotary klubų iniciatyva Sergeičikų miško laukymėje, 3 ha teritorijoje, atsirado Rotary parkas. Daugiau kaip 1 900 ąžuoliukų ir 600 eglučių įvairių Kauno Rotary klubų nariai sodino atkurtos Lietuvos šimtmečio proga. Akcijos dalyviai labiausiai dėkingi girininkui J.Mačiuliui, kuris padėjo suderinti parko projektą, pasirūpino sodinukais ir pats dalyvavo sodinant medelius.

J.Mačiulį, kaip dalykišką ir nuoširdų žmogų, vertina ne tik kaimynai, bet ir jo kolegos, Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai. Karmėlavos girininkas į tarybą išrinktas jau antrai kadencijai.

Pilietiškais poelgiais pasižymi visa Mačiulių šeima. Jono žmona Marytė Mačiulienė daug metų neatlygintinai dirba "Caritas" organizacijoje – dalija maisto produktus Karmėlavos, Domeikavos, Vilkijos, kitų seniūnijų nepasiturinčioms šeimoms.

Į visuomeninę veiklą Mačiuliai įtraukia ir savo vaikus – garsų krepšininką Joną ir dukrą Jūratę. "Tai gražus pavyzdys visai bendruomenei, šia šeima mes didžiuojamės", – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pazystama

Pazystama portretas
Kai mato nauda tai galima pabuti nesavanaudisku ir pilietisku ir kokiu noro.

nuomonei

nuomonei portretas
pavydas nėra geras dalykas, geriau pasidžiaukite pavasariu ir užsiimkite savo darbais (jei tokių turite)

nesavanaudiškui

nesavanaudiškui portretas
kas tau trukdo pirkti?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių