Įžūlūs statytojai Laisvės alėjoje nesustoja

Kaip įtariama, be leidimų Laisvės al. kylančio namo statytojai toliau stebina įžūlumu. Ant objektą juosiančios tvoros jie uždėjo ženklą "Kaunas tvarkosi". Savivaldybė tikina, kad jų bet kam nedalija.

Prisidengė ženklais

"Kauno diena" rašė apie Laisvės alėjoje sparčiai kylantį pastatą. Nors pagrįsti įtarimai, kad statybos – nelegalios, niekas jų nesustabdo.

Kaimynai skundžiasi,  kad su jais projektas net nebuvo aptartas. Negana to, ant pastatą juosiančios tvoros neseniai atsirado mieste dabar itin populiarus ženklas "Kaunas tvarkosi. Atsiprašome už laikinus nepatogumus".

Šiuos ženklus savivaldybė naudoja, kad įspėtų miestiečius ir svečius apie Kaune vykdomus tvarkymo darbus ar trumpalaikius nepatogumus. Informavus savivaldybės atstovus, kad šis ženklas naudojamas ir privačiose statybose, valdininkai nustebo.

"Ženklai į kairę ir dešinę tikrai nedalijami. Juos užsako Kauno miesto savivaldybė ir išduoda darbus mieste atliekančioms įmonėms, kurios prie remontuojamų gatvių, šaligatvių, tiltų ar kitų objektų pastato "Kaunas tvarkosi" ženklą, – aiškino savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras. – Informacijos apie tai, kad kuri nors įmonė pasigedo šio ženklo, kol kas neturime."

Specialisto žiniomis, tai yra pirmas atvejis, kai kažkas savo tikslams naudoja "Kaunas tvarkosi" ženklą. Dėl to Laisvės al. 15B statybų ir ženklo naudojimo atvejis perduotas Viešosios tvarkos skyriaus specialistams, kuriems pavesta išsiaiškinti situaciją.

P.Keras pažymėjo, jei kauniečiai turi informacijos apie galbūt neteisėtą šio ženklo naudojimą, turėtų pranešti Transporto ir eismo organizavimo skyriui el.paštu transporto.eismo.organizavimo.skyrius@kaunas.lt arba telefonu (8 37) 746 444.

Tikrina leidimus

"Kauno diena" primena, kad Laisvės al. 15B statomas objektas yra po didinamuoju Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos (VTPSI) stiklu. Apie galimas nelegalias statybas inspekcijai pranešė vietos gyventojai.

Ženklai į kairę ir į dešinę tikrai nedalijami. Juos užsako Kauno miesto savivaldybė ir išduoda darbus mieste atliekančioms įmonėms.

"Vasario pabaigoje statybos vietoje nustatyta, kad valstybinėje žemėje, nesuformuotame sklype Laisvės al. 15B, įrengti monolitinio betono pamatai. Šią statybą leidžiančio dokumento, registruoto informacinėje sistemoje "Infostatyba", nėra. Kokios paskirties statomas statinys, nustatyti nėra galimybės", – prieš kelias savaites komentavo VTPSI atstovė spaudai Vida Aliukonienė.

Ji tikino, kad inspekcijai susisiekus su bendrovės "Nidasa" vadovais, kuriai priklauso dalis statomo pastato, buvo pateikti beveik prieš vienuolika metų išduoti leidimai ir ūkinio pastato rekonstrukcijos projektas. VTPSI atlieka tyrimą, ar tokie dokumentai galioja ir ar nereikėjo gauti naujų statybos leidimų. "Kauno dienos" žiniomis, leidimų galiojimas pasibaigęs.

Nors inspekcijoje tyrimas vis dar atliekamas, šiame sklype pastatas sparčiai kyla, greitai darbininkai ir stogą pradės dengti.

"Tyrimas dar nebaigtas. Siekiant nustatyti, ar statyba vykdoma teisės aktų nustatyta tvarka, statytojos bendrovės "Nidasa" direktorei išsiųstas kvietimas atvykti į statybos patikrinimą vietą. Apie statybos teisėtumo tyrimo išvadas informuosime", – į naują žurnalistų užklausą dėl statybų teisėtumo atsakė V.Aliukonienė.

Nieko blogo?

"Kauno dienos" žurnalistams nepavyko susisiekti su bendrovės "Nidasa" vadove. Apie statybas sutiko papasakoti tik vardu prisistatęs Šarūnas. Jis tvirtino, kad pats su Laisvės al. 15B statybomis nieko bendra esą neturi, tiesiog bendrauja su statytojais, todėl puikiai žino situaciją.

Paklausus pašnekovo, iš kur statytojai gavo "Kaunas tvarkosi" ženklą, jis atsakyti negalėjo.

"Vienas statybininkas vienas atnešė, užkabino, ir viskas. Šiaip tiksliai nežinau, iš kur jis. Bet juk jei "Kaunas tvarkosi", tai labai gerai, reklama yra, kuo čia blogai? Nežinau, ar čia savivaldybės ženklas, ar jie čia patys nusipiešė", – apie ženklo atsiradimą pasakojo Šarūnas ir žėrė priekaištų kaimynams: "Kas protingas, tas supranta, bet yra kam putos eina ir didžiausias pavydas ima."

Vyras tikino, kad visi leidimai "esą tvarkingi, todėl neabejoja, jog VTPSI išvados bus jų pusėje".

"Pirmas leidimas buvo išduotas 1994-aisiais, o 2006 m. pratęstas be termino. Viskas normalu, nes viskas daroma pagal seną projektą, kuris tikrai galioja", – kalbėjo su statytojais bendraujantis Šarūnas.

"Kauno dienos" šaltinių teigimu, abejonių kelia ne tik rekonstrukcijos leidimų galiojimas, bet ir pats procesas, primenantis naujo namo statybą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Jei yra įtarimų, reikia užkonservuoti statybas iki paaiškės teisėtumas. Plakatas čia antras klausimas...

Priemiestietis

Priemiestietis portretas
"Itariama,nelegalu"...Is tikro issiaikinkit ir viesai skelbkit,nustatykit nekaltuma-kaltuma ir reikalui esant bauskit,tik ne 5 eurais.Nagi ir kaip pasibaige su "ponia" Mikenaite? Iskeliavo is darbo "doruole"nenubausta? Nekonfiskavo namelio,sklypelio valstybes naudai? O,kad Lietuva korumpuota,issigimsta,tai matosi VISUR,kiekviename kamputyje,KIEKVIENAME.Ir visi nekalti "doruoliai",issivepe musa i krutine,bliaudami:"as komunistas,as tikras komunistas". Tikri doruoliai dorai dirba ir dorai gyvena.Kaip to truksta !!!

Užpelkis

Užpelkis portretas
Kodėl savivaldybės klerkai nebaudžia tų, kurie netvarko savo pastatų miesto centre arba ypač tu, kurie darko smetoninius pastatus keisdami langu rėmų konfigųracijas, duris, primontuodami virš balkonų savadarbius stogelius, o ant stogų skardinius "skvaršnikus". Pažiūrėkim kas darosi vien tik Laisvės al. Atrodo, kad čia gyvena kažkokie zulusai. O čia žmogus namuką stato, tai sukilo visi valdininkėliai...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių