Įžūlūs pokštai: Kauno fontanuose – gyvi karpiai

Neseniai internete išplatintas vaizdo įrašas, kaip viename Vilniaus prekybos centrų pirkėjas su meškere iš akvariumo traukia karpius, "Kauno vandenų" darbuotojams primena apie jų radinius Kauno fontanuose.

Praėjusį savaitgalį Laisvės alėjos fontano link jau ne pirmą kartą skubėjo "Kauno vandenų" darbuotojai – piktavaliams įpylus indų ploviklio, fontanas suputojo.

Kalbintas fontanus prižiūrinčios bendrovės Siurblinių skyriaus viršininko pavaduotojas Tadas Ivanauskas nebuvo nusiteikęs juokauti. Pasak jo, tokios išdaigos ne tik pridaro nereikalingo darbo, bet ir kainuoja mokesčių mokėtojams.

Dar įžūlesni kauniečių pokštai – prekybos centre prisipirkti gyvų karpių ir suleisti juos į fontanų baseinėlius.

"Karpius mūsų vyrai pasiraitoję rankoves gaudė ir Laisvės al., ir Steigiamojo Seimo a. fontanuose", – pasakojo T.Ivanauskas.

Pasak "Kauno vandenų" Siurblinių skyriaus viršininko pavaduotojo, iš Laisvės al. fontano baseino karpius teko gaudyti prieš mėnesį. Karpius sugauti labai sunku – tiek žuvys, tiek fontano vidus yra slidūs. Negana to, karpiai, pajutę pavojų, slepiasi tarp fontano purkštukų vamzdelių.

"Fontano vandenyje sugautas žuvis turime vežti utilizuoti, jų nepasiliekame", – sakė T.Ivanauskas. Jis tik pasidžiaugė, kad kol kas panašaus įvykio kaip Italijoje, kur fontanus kažkas nudažė raudonai, Kaune dar nebuvo.

T.Ivanausko teigimu, tokie specialūs iškvietimai bendrovei, lkartu ir miestui, daug gal ir nekainuoja, mat bendrovės darbuotojai fontanus profilaktiškai ir taip tikrina kiekvieną dieną – išrenka šiukšles, išgraibo medžių lapus. Nevykdant profilaktikos, fontanų sistemos greitai užsikimštų.

"Mūsų galvos skausmas – išpiltas indų ploviklis ar šampūnas, nes tada tenka kelis kartus pakeisti fontano vandenį. Gal tai ir gražu miestiečiams, bet kainuoja. Sunku pasakyti tikslią sumą, tačiau putų įvairiuose miesto fontanuose sulaukiame maždaug kas tris savaites", – sakė viršininko pavaduotojas.


Šiame straipsnyje: Kauno vandenysfontanaikarpiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

trolis

trolis portretas
kiek darbo-utilizuot karpius...sudegino, tikriausiai , dalyvaujant komisijai...:))))tai skaniai pavalge gaudytojai!chebra, paskelbkit kur dar karta prileisit karpiu!gelbesim miesto tarnybas...

Karpis to ramas

Karpis to ramas portretas
nepatinka man plaukioti fontane, noriu į ežerą

ramas

ramas portretas
Ir kas čia blogo kai fontane plaukioja žuvys? Lai sau plaukioja, jei joms gerai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių