Įžūlus kaunietis pasienyje bandė įvesti savo tvarką

Lavoriškių punkte pažeidimų pridaręs ir pasieniečius įžeidinėjęs kaunietis stos prieš teismą. Arogantišku elgesiu pasižymėjusiam vyrui gresia piniginė bauda arba administracinis areštas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį 42-ejų Kauno gyventojas, automobilio „Mercedes Benz S350“ vairuotojas, „sužibėjo“ Vilniaus rinktinės Lavoriškių pasienio kontrolės punkte. Per jį vyras į Lietuvą važiavo iš Baltarusijos.

Tuo metu eilių pasienyje nebuvo, o lengvųjų automobilių patikros vietoje stovėjo vos vienas automobilis. Kaunietis nesivargino už to automobilio šiek tiek luktelėti. Nesilaikydamas kelio ženklų ir nepaisydamas raudono šviesoforo signalo, jis savo „Mercedes Benz S350“ į patikrinimo zoną įvairavo krovininiams automobiliams skirta eismo juosta.

Pasieniečiai informavo kaunietį apie jo padarytą teisės pažeidimą. Tačiau jų pastabos jam labai nepatiko. Vyras atsisakė patraukti savo automobilį nuo važiuojamosios kelio dalies ir trukdė laisvai judėti kitiems valstybės sieną kertantiems asmenims.

Pareigūnų nurodymams laikytis tvarkos kaunietis nepakluso, tik dar labiau įtūžo ir pradėjo juos įžeidinėti bei priekaištauti, kad pareigūnai netinkamai atlieka pareigas. Vis dėlto, pasieniečiams pavyko suvaldyti įkaitusią situaciją.

Už VSAT pareigūno teisėtų nurodymų nevykdymą, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimą vairuotojui pradėta asministracinė byla. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos teismui, kuris spręs, kokios nuobaudos vertas kauniečio elgesys. Jam gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Pasieniečiai įžūliam vairuotojui vieną baudą skyrė iškart – 75 litų už Pasienio kontrolės punktų veiklos taisyklių pažeidimus.

Po visų formalumų sutvarkymo „Mercedes Benz S350“ vairuotojui leista įvažiuoti į Lietuvą.


Šiame straipsnyje: pasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių