Izraelio ambasadorius pasveikino Vanago dukrą

  • Teksto dydis:

Partizano Adolfo Ramanausko-Vanago dukra užvakar sulaukė nekasdienio svečio. Ją aplankė ir gimtadienio proga pasveikino Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas.

"Tai buvo labai šiltas susitikimas", – teigė ambasadorius, užsiminęs, kad seniai norėjo susitikti su partizano dukra.

Susitikimu džiaugėsi ir Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė. Ji žinia apie netikėtą svečią pasidalijo socialiniame tinkle "Facebook".

"Kaune mane aplankė Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai A.Maimonas. Jis išsakė oficialią poziciją pabrėždamas, kad jo valstybė gerbia ir vertina mūsų laisvės kovą, kuriai vadovavo mano tėvelis A.Ramanauskas-Vanagas. Kartu jis pažymėjo, kad dviejų personų buvę išpuoliai yra grynai jų asmeniniai. Ambasadorius pabrėžė, kad jo vizito tikslas – susipažinti su manimi ir stiprinti ryšius tarp mūsų tautų. Stebino jo žinios apie mano šeimos istoriją ir nuoširdus supratimas ir atjautimas to, ką man teko išgyventi. Staigmena buvo ambasadoriaus gėlės ir sveikinimas mano gimtadienio proga", – rašė partizanų vado dukra.

Kartu jis pažymėjo, kad dviejų personų buvę išpuoliai yra grynai jų asmeniniai.

Priminsime, kad neseniai Lietuvoje didžiulį skandalą sukėlė prieštaringai vertinama viešųjų ryšių specialistė, rašytoja Rūta Vanagaitė. Viešai pareiškusi, kad A.Ramanauskas-Vanagas esą buvo visai ne didvyris, o palūžęs žmogus ar net KGB agentas. Negana to, neturėdama jokių įrodymų ji leido sau viešai užsiminti, kad jis esą galėjo prisidėti prie žydų žudynių. Sulaukusi pasmerkimo, R.Vanagaitė pripažino apšmeižusi partizanų vadą ir neturinti jokių duomenų savo teiginiams patvirtinti. Tačiau žodžio "atsiprašau" ji neištarė.

Kiti metai Seimo oficialiai yra patvirtinti A.Ramanausko-Vanago.

Pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario Arvydo Anušausko, ambasadoriaus A.Maimono vizitas byloja apie Izraelio dėmesį bei atidumą Lietuvos istorijai ir tiems žmonėms, kurie su ja glaudžiai susiję. Jo teigimu, šis vizitas ypač svarbus po paskutinio skandalo, kurį sukėlė vienas Izraelio pilietis ir jo palaikoma viena viešųjų ryšių specialistė.

"Beje, ir Izraelio ambasados atsiradimas Lietuvoje – taip pat draugiškas mums ženklas. Manau, kad tarp mūsų šalies ir Izraelio dabar yra daugiau bendrumo ir supratimo nei buvusių skirtumų, daugiau padorumo ir atsakingumo, vertinant istoriją", – reziumavo A.Anušauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kas tuos žydus pritraukė į Lietuvą?Ar ne D.Grybauskaitės palankumas savo gentainiams:gražintas(buvęs ar nebuvęs)turtas,suteikta išskirtinė žodžio laisvė...O Vanago dukra privalėtų būti protingesnė,bendraudama su suktais žydais.

Kęstas

Kęstas portretas
Maidanas Vilniuje: "Jei mes nerandame lietuvių, kurie norėtų gyventi toliau nuo Vilniaus esančiose savivaldybėse, galbūt ten gali gyventi baltarusiai ir ukrainiečiai." Tai „Swedbank“ bankininkas Mačiulis svajoja prisivežti pigių vergų, padidinti bankininkų pelnus ir visai suardyti darną Lietuvoje (Gal pageidaujate Maidano kas pora metų Vilniuje?). Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

atsiprasymas?

atsiprasymas? portretas
Gal atsiprase uz savo tevynainio budelio Dusanskio veiksmus, kuri priglaude ir globojo Izraelis?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių