Įteikti Kauno rajono garbės ženklai

Jubiliejinėje Kauno rajono 60-mečio šventėje keturiems iškiliems šio krašto atstovams įteikti Garbės ženklai.

„Labiausiai Pakaunės kraštas gali didžiuotis žmonėmis“, – Raudondvario menų inkubatoriuje vykusiose iškilmėse pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, teikdamas svarbiausius savivaldybės apdovanojimus – Kauno rajono garbės ženklus.

Trims parapijoms (Paštuvos, Vilkijos ir Seredžiaus) vadovaujantis klebonas Virgilijus Dudonis antro lygio Kauno rajono garbės ženklu apdovanotas už visuomeninę veiklą ir indėlį telkiant Vilkijos ir Paštuvos bendruomenes. Tik jas sutelkus buvo galima imtis nelengvos užduoties – atstatyti prieš trejus metus sudegintą medinę Paštuvos Šv. Barboros bažnyčią.

Dailininkui Antanui Obcarskui trečio lygio Kauno rajono garbės ženklas įteiktas už rajono garsinimą ir įprasminimą dailės kūriniuose. A.Obcarskas – pripažintas neoekspresionistas ir abstrakcijų kūrėjas, Tarptautinių meno projektų dalyvis, dailininkų grupės „Angis“ narys.

Ežerėlio girininkijos girininko pavaduotojas Vytas Sinkevičius trečio lygio Kauno rajono garbės ženklu apdovanotas už istorinės pokario partizanų atminties įamžinimą. V.Sinkevičius – vienas tų, kurių dėka Zapyškio seniūnijos Drapakampio miške buvo atstatyta partizanų žeminė.

Ežerėlio kultūros centro direktorei Inutei Strašinskienei trečio lygio Kauno rajono garbės ženklas atiteko už etninės kultūros puoselėjimą ir meno sklaidą bendruomenėje. Jos vadovaujamas kultūros centras šiemet pripažintas geriausiu Lietuvoje.

Šventėje koncertavo geriausi rajono kolektyvai, prisiminta šio krašto istorija, buvę Kauno rajono vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patiko reklama

patiko reklama portretas
17 fotkių su Makūno asaba. KJas reklamos davėjas? ar savivaldybė ar partija ar asmeniškai Meras? kvepia giliu brežnevizmu

Jonas

Jonas portretas
Iš kur tie pijonieriai atsirado? Lietuviai be tu communist negali gyventi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių