IT įmonės plėtrai renkasi Kauną

  • Teksto dydis:

Plėsdamos savo veiklą informacinių technologijų (IT) bendrovės kaip alternatyvą Vilniui vis dažniau renkasi Kauną.

Nekilnojamojo turto vystytoja „YIT Kausta“ pasirašė biurų nuomos sandorius su IT bendrovėmis „Teltonika“ ir „Virtustream“, priklausančia didžiausiai pasaulyje privačiai valdomai IT įmonių grupei „DELL Technologies“. Vos prieš kelis mėnesius pradėjusi statyti modernų verslo centrą B66 Kaune, K. Baršausko gatvėje, šalia KTU „Santakos“ slėnio, bendrovė jau išnuomojo daugiau nei 2600 kv. m būsimo pastato ploto.

2017 m. pavasarį baigus verslo centro statybas, trečiame ir ketvirtame pastato aukštuose įsikurs daiktų interneto sprendimų bendrovė „Teltonika“, numačiusi čia sukurti daugiau nei 100 naujų darbo vietų, taip pat į naujas patalpas persikels ir neseniai studentams duris atvėrusi „Teltonikos IoT akademija“.  Iš viso bendrovės padaliniuose Vilniuje ir Kaune šiuo metu dirba daugiau nei 500 darbuotojų.

„Mūsų įmonės misija – iki 2022 metų vien tik Lietuvoje sukurti iki 1000 brangiai apmokamų darbo vietų. Persikėlimas į naujas patalpas susijęs su įmonės plėtra ir darbuotojų subūrimu iš kelių dabartinių biurų. Ieškodami naujų patalpų kreipėme dėmesį į tokius dalykus kaip patikimas statytojas, galimybė išsinuomoti reikiamo dydžio plotą vienoje vietoje ir galimybė jį įsirengti pagal poreikius, patogus susisiekimas, šalia esantis Kauno technologijos universitetas (KTU)“, – sakė Giedrius Kukauskas, „Teltonikos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Kaunui.

Debesų kompiuterijos paslaugas teikianti įmonė „Virtustream“, priklausanti „DELL Technologies“ grupei, naujame biure įrengs 70 darbo vietų. Bendrovė, kurioje šiuo metu dirba 50 darbuotojų, plečiasi ir ieškojo patalpų, kurios atitiktų jos augančius poreikius. K. Baršausko gatvėje ji nuomosis 1000 kv. m „YIT Kausta“ statomo B66 verslo centro patalpų.

„Nuo pat įmonės įkūrimo mūsų biuras buvo netoli KTU, su kuriuo glaudžiai bendradarbiaujame mokslo srityje. Rinkdamiesi patalpas galvojome ir apie darbuotojus, kurių daugelis yra išsinuomoję ar įsigiję būstus netoliese. Norėjosi patalpų, kurios būtų išsidėsčiusios viename aukšte, atspindėtų IT dvasią, būtų inovatyvios ir išmanios. Šio verslo centro patalpas visapusiškai bus galima prisitaikyti pagal savo poreikius, nekamuos ir automobilių statymo problema, nes šalia pastato bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė“, – sako Kamilė Ciechanavičiūtė, „Virtustream LT“ vadovė.

Kaunas išsiskiria išsilavinusiais ir kvalifikuotais techninio profilio darbuotojais, tačiau dėl modernių patalpų trūkumo investuotojai dažnai savo žvilgsnius nukreipdavo į sostinę.

Pasak pastato projektą inicijavusios bendrovės „YIT Kausta“ vadovo Kęstučio Vanago, Kaunas pribrendo aktyviai informacinių technologijų bendrovių plėtrai, kurią iki šiol ribojo tinkamų patalpų trūkumas. „Kaunas išsiskiria išsilavinusiais ir kvalifikuotais techninio profilio darbuotojais, tačiau dėl modernių patalpų trūkumo investuotojai dažnai savo žvilgsnius nukreipdavo į sostinę. Todėl vos tik pradėję statybas sulaukėme nemažo informacinių technologijų įmonių susidomėjimo. Būdamos aukštos pridėtinės vertės bendrovėmis, jos kelia aukštus reikalavimus darbuotojų komfortui, patalpų vėdinimo ir apšvietimo sistemoms, duomenų apsaugai. Su modernių ir šiuolaikiškų biurų plėtra į miestą ateis daugiau investuotojų, kuriančių gerai apmokamas darbo vietas“, – sakė K. Vanagas.

K. Baršausko gatvėje besikuriančio 3–4 aukštų verslo centro bendras plotas bus daugiau nei 5300 kv. m, iš kurių 4930 kv. m – nuomojamo ploto. Būsimiems verslo centro darbuotojams, kurių verslo centre galės įsikurti per 400, darbo vietose komfortabiliai jaustis leis verslo centre įrengtos šiuolaikinės šildymo, vėdinimo bei vėsinimo sistemos. Darbuotojų patogumui pastato vidiniame kieme bus sukurta poilsio zona su suoleliais ir želdynais, tad šiltuoju metų laiku čia bus galima pietauti ar tiesiog prisėsti pailsėti. Baigus statybos darbus bus sutvarkytos ir apželdintos erdvės aplink pastatą. Šalia pastato bus įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje numatyta elektromobilių įkrovimo stotelė.

Mikrorajonas, kuriame „YIT Kausta“ stato verslo centrą B66, pastaraisiais metais yra itin aktyviai vystomas: ne taip seniai iškilo KTU „Santakos“ slėnis, „YIT Kausta“ vystomas gyvenamųjų namų projektas „Šilo namai“, atnaujintas prekybos centras „Molas“, statomas prekybos centras „Lidl“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

knysliukas kompiuteristas

knysliukas kompiuteristas portretas
Šlovė Matijošaičiui

o tai dabar, kai kas pirstelės

o tai dabar, kai kas pirstelės portretas
šlovė bus matijošaičiui ? anksčiau niekas nieko nestatė, gatvių neremontavo, vaikai negimdavo.....? Na nepersistenkit.

to 1

to 1 portretas
Del to kad perskystas buvo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių