Išrinktos gražiausios Kauno rajono sodybos

Valmantiškių kaime, Vilkijos seniūnijoje, esanti sodyba šiemet pripažinta gražiausia Kauno rajone.

Šiųmetės gražiausiai tvarkomos sodybos šeimininkai Fabijorita ir Laimutis Makauskai sakė esantys pensininkai ir negalintys daug lėšų skirti aplinkos gražinimui, tačiau tikina viską darantys su didžiule meile.

Pirmoji vieta už gražiausią namo sklypą skirta Šlienavos kaime, Samylų seniūnijoje, gyvenantiems Gintarei ir Arūnui Vilbikiams, o už gražiausią ūkininko sodybą apdovanoti Babtų seniūnijos ūkininkai Džiuljeta ir Leonas Rudinskai.

Pociūnų kaimas išrinktas gražiausia kaimo gyvenamąja vietove.

Vertinant sodybas daugiausia balų buvo skiriama už sodybos pastatų, sodo, daržo, gėlynų, žaliųjų vejų, poilsio zonų, takelių ir kitų elementų išdėstymą. Daug dėmesio skirta ir sodybų originalumui, etnografiniams elementams, spalvoms bei regionui būdingų medžiagų panaudojimui, mažosios architektūros elementams (pavėsinėms, vandens telkiniams, šuliniams).

Komisijos pirmininkė, Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė sakė, kad gražiausias Kauno rajono sodybas šiemet renkančiai savivaldybės komisijai teko nelengva užduotis. Seniūnų pasiūlytos sodybos buvo išskirtinės, tad nugalėtojas buvo renkamas jas peržiūrėjus net kelis kartus.

Jau daugiau kaip dešimtmetį Kauno rajono savivaldybė tęsia tradiciją – renka gražiausiai tvarkomas rajono gyventojų sodybas. Šiemet konkurse dalyvavo 42 šeimos iš 20 seniūnijų. Nugalėtojams Kauno rajono savivaldybės vadovai Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje surengtoje šventėje įteikė ąžuolo lentas, liudijančias, kurioje kategorijoje konkurso dalyviai šiemet pripažinti geriausiais.


Šiame straipsnyje: sodybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
p

jo

jo portretas
jo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių