Išrinkta be konkurencijos: naujoji Kauno vicemerė – O.Leiputė

Socialdemokratai susigrąžino vicemero postą po to, kai buvusį vicemerą socialdemokratą Kęstutį Kriščiūną sausio mėnesį suėmė Specialiųjų tyrimų tarnyba. Ketvirtadienį vicemere tapo Orinta Leiputė.

Tarybos nariai rinkosi iš vieno kandidato. Meras Andrius Kupčinskas neslėpė, kad šis sprendimas priimtas valdančiosios koalicijos susitarimu.

„Toks pasirinkimas natūralus, atsižvelgiant į koalicinę sutartį. O.Leiputė puikiai žino Kauno ūkį. Dabar tuščia vicemero pozicija – tikrai ne geriausias sprendimas. Ji tikrai pakels miesto komunalinę kultūrą“, – komentavo meras.

Po slapto balsavimo už vienintelę O.Leiputės kandidatūrą balsavo 23 nariai, prieš – 12, trys biuleteniai buvo sugadinti. Pareigas ji pradės eiti nuo liepos 12 dienos.

O.Leiputė miesto taryboje dirba antrą kadenciją. Šiuo metu ji yra Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotoja.

Iš pareigų besitraukiantis socialdemokratas administracijos direktorius Antanas Nesteckis, į jo vietą sodinamas konservatorių aplinkos žmogus Dainius Ratkelis ir socialdemokratės O.Leiputės išrinkimas vicemere – politiniai viražai, leidę išsaugoti koalicijos „Vardan Kauno“ vienybę.

Valdančiąją koaliciją Kauno miesto savivaldybės taryboje sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Socialdemokratų, „Jaunosios Lietuvos“, „Tvarkos ir teisingumo“ partijų bei Liberalų ir centro sąjungos frakcijų atstovai.

Vicemerų pareigas Kaune taip pat eina „tvarkietis“ Vytautas Vasilenko ir „jaunalietuvis“ Stanislovas Buškevičius.


Šiame straipsnyje: Orinta LeiputėKauno valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

mantai

mantai portretas
O kodel neparasete kas "stovi" uz Leiputes. Kieno ji interesus atstovauja. Ar apsimetate , kad nezinote ?

CHA

CHA portretas
Už Leipūtės stovi Vėsaitė su socdemų gvardija. Gal sutvarkys tuos socialinius bustus, kurie atneša nuostolius ar šuniukai turės savo trolikus.

Nemalonu

Nemalonu portretas
nemalonu.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių