Startuoja Kauno architektūros festivalis (balsuokite už įdomiausią viziją!)

Šiandien prasideda pirmasis Kauno architektūros festivalis, per du mėnesius pristatysiantis kelias dešimtis renginių. Pirmasis jo akcentas – projektas „Laisvės impulsai“, jis du mėnesius svečiuosis Laisvės alėjoje.

Įvairiose Kauno pagrindinės pėsčiųjų gatvės vietose nuo rugsėjo 2 d. eksponuojamos 26 vizijos, kuriose jaunieji architektai siūlo realias, šmaikščias arba provokuojamas idėjas pasirinktiems alėjos statiniams arba jos atkarpoms. 

Festivalį remianti „Kauno diena“ kviečia interneto svetainėje www.kaunodiena.lt balsuoti už labiausiai patikusį darbą. Daugiausiai balsų surinkusio projekto autoriams atiteks publikos prizas. Beje, tai bus vienintelis apdovanojimas, daugiau nebus jokių kitų nominacijų, įvertinančių darbus.

Projekto iniciatoriai taip pat laukia komentarų, nuomonių tiek apie vizijas, tiek apie Laisvės alėjos pastatų būklę, architektūrą, galimybes ją keisti. Autoriai galėjo savaip liestis su paveldo vertybėmis – saugoti, keisti ar visai nugriauti. Tikimasi, kad ir visuomenė aktyviai išreikš savo nuomonę.

"Laisvės impulsų" kūrybinėje laboratorijoje jaunieji architektai (iki 40 m.) buvo kviečiami gydyti sergančius Laisvės alėjos objektus. Savo vizijas pateikė būrys jaunų lietuvių architektų. Kadangi šis sumanymas buvo paskelbtas tarptautinėje erdvėje, keletas darbų atkeliavo iš užsienio – Jungtinės Karalystės, Indijos.

Kauno architektūros festivalio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad šie darbai nėra projektai, kuriuos ketinama įgyvendinti. Tikslas – pažadinti platesnes diskusijas, verčiančias pergalvoti Laisvės alėjos vertę, apsispręsti dėl jos plėtros galimybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne viena nepatiko

ne viena nepatiko portretas
gal geriau apseikim be tokiu viziju ka)?

Nea

Nea portretas
Mintis pas JAV emigranta gal ir nebloga, bet jau rasybos klaideles...

Raimundas Amerikos Lietuvis

 Raimundas Amerikos Lietuvis portretas
Man yra geda ziureti Lietuvisko laikrascio gadinti musu kalba. As jau 70 metu gyvenu iseivijoje ir dar moku teikslyngai kalbeti ir rasyti mano gimta kalba. Kodel jus redaktoriai leidziate sodzius startuoti, finisuoti,pikas, stresas, macis. Knygnesiai savo gyvibe padejo ant caro valios o jus taip negraziai elgetes. I am discussted when I read the Lithuanian press.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių