Išplaukusios ledo lytys grėsmės Kaune nebekelia

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą ledo lytims Neries upėje išplaukus į Nemuną, potvynio grėsmės paupio gyventojams nebėra, ketvirtadienį pranešė Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Palei Neries upę ugniagesiai budėjo nuo antradienio – upe ėmus plaukti ledo lytims, ėmė kilti vanduo ties Kauno ir Jonavos rajonų gyvenvietėmis. Trečiadienį 18.23 val. pranešta, kad ledo lytys Nerimi išplaukė į Nemuną ir potvynio grėsmės nėra.

„Ledų sangrūda vakar vakare praplaukė Neries upe pro Kauną ir išplaukė į Nemuną. Išžvalgyti Radikių, Salių kaimai ir nustatyta, kad vandens lygis Neries upėje grįžo į upės vagą, pavojus negresia“, – BNS ketvirtadienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Pakartotinai ugniagesiai žvalgybą paupio teritorijose atliko naktį bei rytą, nustatyta, kad situacija stabili, vanduo nuslūgęs, todėl budėjimas nutrauktas.

Ugniagesių duomenimis, pagalbos dėl pakilusio vandens lygio gyventojams neprireikė, didesnio užtvindymo išvengta – vanduo buvo apsėmęs kai kuriuos kolektyvinius sodus iki Kleboniškio gyvenvietės.

Pamaryje žymesnio vandens pakilimo kol kas taip pat nefiksuojama: ugniagesių duomenimis, yra apsemtų nepravažiuojamų vietos reikšmės kelių. Kelyje Šilutė–Rusnė keli šimtai metrų yra apsemti, tačiau vandens lygis kelyje tesiekia tris centimetrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių