Įspėjamajame streike Kaune dalyvaus keturios mokyklos

Antradienį Lietuvos mokyklose vyks mokytojų įspėjamasis streikas. Kauno mieste streikuoti žada keturios mokyklos.

Įspėjamajame streike dalyvaus septyni mokytojai iš Eigulių pagrindinės mokyklos, 17 – iš Versmės vidurinės mokyklos, 22 – iš Vydūno pagrindinės mokyklos, apie 20 – iš Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos.

„Nė viena Kauno miesto ikimokyklinio ugdymo ar neformaliojo ugdymo įstaiga įspėjamajame streike nedalyvaus“, – patvirtino Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Streikas prasidės 8 val. ir truks dvi valandas.

„Mokyklų vadovai privalo užtikrinti visų vaikų saugumą, nesvarbu, ar mokytojai streikuoja, ar ne. Anot mokyklų vadovų, streikuojantys mokytojai sėdės savo kabinetuose, tačiau užsiėmimai nevyks, todėl vaikai neliks be priežiūros“, – pasakojo Formaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė.

Pedagogai streikuoja, nes jų netenkina mokyklų finansavimo sistema, ugdymo kokybė, kurią, beje, turėtų užtikrinti būtent mokytojai, darbo apmokėjimo tvarka, planuojama pedagogų atestacija.

„Mokytojai turėtų būti solidarūs su kitų profesijų atstovais. Visi sunkiai dirba, todėl yra negražu ir neetiška streikuoti. Pedagogai patys balansuoja tarp etikos ir padorumo – kaip vaikai turės jaustis, jeigu mokytojas rytoj per pamoką nepravers net burnos“, – stebėjosi V.Adaškevičienė.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigia padėties nedramatizuojantis ir mano, kad rytdienos streikas didelės žalos mokymo procesui nepadarys.

Šią protesto akciją rengiančios Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininko Audriaus Jurgelevičiaus duomenimis, streike ketina dalyvauti apie 300 mokyklų iš Lietuvoje esančių 1300 mokymo įstaigų.


Šiame straipsnyje: mokyklosstreikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Su pasididžiavimu

Su pasididžiavimu portretas
Kaip vaikai turės jaustis, kai mokytojai nepravers burnos? Turėtų su pasididžiavimu žiūrėti į savo mokytoją, kuris taikiu būdu kovoja už savo, kaip piliečio, teises. Tai vaikui turėtų būti pavyzdys.Tikros pamokos. Tik sąmoningas, drąsus mokytojas gali išugdyti drąsią, laisvą asmenybę.

bedarbis

bedarbis portretas
reiketu visus streikuojancius mokytojus atleisti is darbo. Juk tiek daug jaunu issimokslinusiu zmoniu neturi darbo

Pritariu

Pritariu portretas
gaila kad ne visos mokyklos tai daro,o ir ne tik mokyklos turetu iseit i gatves ,jau bresta ir visiems kitiems reikalas..
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių