Ispanų filme Kauną atpažinti bus nelengva

Kaune baigiama filmuoti ispanų režisieriaus André Cruz Shiraiwa kino juosta „Crónica de Otro Confín„ („Kronika iš už sienos“). Nors darbas vyks dar iki spalio 10 d., didžioji filmo medžiagos dalis jau nufilmuota.

Kai kurios filmo scenos nufilmuotos Kauno sporto halėje, I Kauno forte, Aleksoto aerodrome, o kitą savaitę darbai persikels į paviljoną, esantį S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje.

Dalis Aleksote esančio aerodromo penkioms savaitėms virto filme vaizduojama pabėgėlių stovykla su keliomis dešimtimis barakų. Pasak Lietuvos kino studijos vadovo Ramūno Škiko, filme vaizduojama nekonkreti šalis, todėl jame atpažinti Kauno vietas bus nelengva.

„Iš karinio konflikto zonos bėgantys žmonės patenka į stovyklą, kurioje jie filmuojami. Pabėgėliai ne iš karto pastebi įrengtas vaizdo kameras, kurių fiksuojamą vaizdą stebi kitos šalies gyventojai ir balsuoja už jiems patinkančius pabėgėlius. Kai šie supranta, kad pateko į tam tikrą žaidimą ir suvokia, kad žiūrovų favoritams sudaromos patogesnės gyvenimo sąlygos arba suteikiama galimybė iš stovyklos persikelti į taikią šalį, pradeda stengtis įtikti žiūrovams. Taip tarsi atsiranda dvi stovyklos. Vienoje gyvena žmonės, kuriems - tai tik žaidimas, realybės šou, kitiems - tai išlikimo klausimas", – apie filmą pasakojo R. Škikas.

Pagrindinius filmo vaidmens atlieka 10 ispanų aktorių. Be daugiau nei 900 masinėse scenose besifilmuojančių lietuvių, filme vaidmenis gavo ir apie 40 lietuvių aktorių, kuriuos išsirinko pats režisierius. Anot Lietuvos kino studijos vadovo, juosta sukama katalonų kalba, tačiau tai nė kiek neapribos jos demonstravimo galimybių net pačioje Ispanijoje, kur ispanų kalba dubliuojami ne tik kino teatruose rodomi filmai, bet ir beveik visi televizijos kanalai.

Kūrybinės grupės darbo grafikas labai įtemptas – filmavimo aikštelėje paprastai dirbama 6 dienas per savaitę, po 12-14 valandų.

„Laisvas tik sekmadienis, bet dažniausiai tą dieną visi miega ir mums nėra kada sukti galvos dėl pramogų užsieniečiams. Tik šį savaitgalį turėsime dvi laisvas dienas, tad ispanai suplanavę nuvažiuoti į Nidą", – pasakojo R. Škikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginija

Virginija portretas
Filmas jau seniai sukurtas o apie galimybes ji pamatyti nezinoma

Virginija

Virginija portretas
Ar kada bus galima pamatyti šį filmą ir kaip

skrandis

skrandis portretas
nedaug reikėjo, kad pavizgint uodegą saviems... Citata iš kaunas .lt: "Ispanų kino kūrėjai laikinąją sostinę atrado Kauno kino studijos įgyvendinamo projekto „Kaunas Film Office" dėka. Pagrindinis projekto tikslas - pritraukti užsienio ir Lietuvos kino industrijos kompanijas dirbti ir kurti Kauno mieste ir rajone."
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių