Nuostabioji Kauno eglė atsisveikina

Pusmetį kurtos nuostabiosios Kauno Kalėdų eglės Rotušės aikštėje tuoj nebeliks. Šiandien ji pradėta ardyti.

Eglės aukštis siekia net 17 metrų, tad išmontavimo darbams prireikė krano. Manoma, kad išardyti visą konstrukciją, mat eglė sudaryta iš daugybės mažų eglučių, prireiks poros dienų. Pagelbės ir samdyti darbininkai, ir savanoriai.

Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas sakė, kad dekoracijos bus išvežtos saugoti, o eglišakiai – perdirbti. Eglė buvo papuošta dideliais 80–120 cm dydžio ir nuo 5 iki 15 kg sveriančiais žaislais, pagamintais pagal senus pavyzdžius.

Ši žaliaskarė buvo interaktyvi – pirmoji, prijungta prie interneto ir reaguojanti į lankytojus. Pavyzdžiui, padainavus į mikrofoną, imdavo suktis ant eglės primontuota balerina.

Eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė portalui kauno.diena.lt yra sakiusi, kad daugiau tokių projektų Kaune apgyvendinti kol kas neapsiims – reikia pailsėti. Labiausiai, anot jos, vargina biurokratiniai aspektai.

Išmontuojant eglę ji kalbėjo, kad jau dabar jos galvoje sukasi ne viena idėja, kaip galėtų atrodyti šiųmetė eglutė. "Tačiau idėjų įgyvendinimas yra labai varginantis, be to, reikia suteikti progą pasireikšti kitiems. Jeigu atsirastų norinčių, patarsiu, padėsiu", – žadėjo J. Šmidtienė.

O jeigu nebus norinčių? Kaunas liks be eglės?

"Jeigu reikės, vėl susibursim ir padarysim, bet mieliau laukčiau kitų kūrėjų iniciatyvų", – vylėsi menininkė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Judita

Judita portretas
Visos J.Šmidtienės sukurtos eglės buvo nuostabios ir išskirtinės. Didelis Ačiū jai ir jos komandai. Smagu buvo atvesti svečius prie eglutės :-)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių