Išmanioji sankryža įvertinta aukso medaliu

Kasmetiniame nacionaliniame konkurse ,,Lietuvos metų gaminys“ šįmet triumfavo ir Kaunas. Išmanioji sankryža M. K. Čiurlionio gatvės sankryžoje šalia Geležinkelio stoties pelnė aukso medalį.

Kasmetiniame nacionaliniame konkurse ,,Lietuvos metų gaminys“ šįmet triumfavo ir Kaunas. Išmanioji sankryža M. K. Čiurlionio gatvės sankryžoje šalia Geležinkelio stoties pelnė aukso medalį. Konkursą organizavo Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Rugpjūčio mėnesį pradėjusi veikti išmanioji sankryža yra vienintelė tokia sankryža Lietuvoje, suteikianti pirmenybę viešajam transportui.  

„Labai nudžiugino šis apdovanojimas. Tai įrodo, kad projektas pasiteisino“, ‒ portalui kaunodiena.lt sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Prieš įrengiant šviesoforus, šią sankryžą labiausiai keiksnojo autobusų vairuotojai, kuriems tekdavo kirsti šešias eismo juostas.

„Dabar nebeturime jokių nusiskundimų, vairuotojai be galo patenkinti naujove. Nuo vasaros šioje sankryžoje neįvyko nė viena avarija“, ‒ teigė P. Keras.


Sankryžos veikimo principas

Prie Kauno geležinkelio stoties esančioje aikštelėje stojantys autobusai turi aukštadažnes bekontaktes korteles. Autobusui privažiavus prie sankryžos – 10 metrų atstumu – sistema, reaguodama į korteles, sustabdo eismą pagrindinėje gatvėje, uždega žalią signalą maršrutiniam transportui ir leidžia jam netrukdomam judėti. 

Įdiegta sankryžų reguliavimo ir viešojo transporto prioriteto sistema turi informaciją apie konkrečias viešojo transporto priemones bei jų maršrutus, todėl „žino“ kuriam konkrečiam transportui ir kuriomis kryptimis suteikti prioritetą. Esant poreikiui, sistema galėtų realiu laiku „stebėti“ faktinių viešojo transporto grafikų neatitikimą suplanuotiems ir atitinkamai sureguliuoti eismą sankryžose.

Prie autobusų aikštelės įrengta nauja šviesoforinė įranga buvo suderinta su toje atkarpoje esančios kitos šviesoforinės sankryžos įranga ‒ tai padeda išvengti eismo spūsčių.

Diegiant sistemą atnaujinti šviesoforai, šviesoforų valdikliai, sumontuoti bevieliai transporto detektoriai ir skaitytuvai. 


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Ką čia kliedi tie aukso medalių dalintojai , gal jie silpnapročiai . Pradžiai pasakyk kiek tai kainavo , paskiau pasakyk kiek procentų metinių palūkanų išeina , paskiau pasakyk per kiek laiko atiduosi procentus ir paskolą ( jų visai neatiduosi ) , sulygink su tuo jei toje vietoje pastatyti būdelę ir policininką ( sukurta darbo vieta ir jokios paskolos arba ji 50 kart mažesnė ) , padarė matai silpnapročiai kad iš girstupio gatvės nenusuksi į tunelio g. , turi sukti į čiurlionio ir sudaryti kamštį norint aposisukti link girėstupio . Kaip buvo anksčiau gime kvailiai taip ir dabar nieko nepasikeitė .

Traktorius

Traktorius portretas
Jo, rimtai, kas ja sukure?

lodoriam

lodoriam portretas
pasidziaukit runkeliai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių