Išlaisvinti vienkiemio keturkojai kaliniai

Beglobiais gyvūnais besirūpinantys "Penktos kojos" savanoriai turėjo daug vargo paimdami iš vienos garbaus amžiaus moters Jonavos rajone keturiolika šunų.

Beglobiais gyvūnais besirūpinantys "Penktos kojos" savanoriai turėjo daug vargo paimdami iš vienos garbaus amžiaus moters Jonavos rajone keturiolika šunų. Jie buvo laikomi tamsiose patalpose, apleistame vienkiemio name, paskendę savo nešvarumuose, aptekę parazitais. Mat, senolės nuomone, svarbiausia, kad šunims netrūko sauso maisto ir vandens.

Savanorių nuomonė kitokia. Tik kartą ar du per savaitę senolės lankomi gyvūnai labai ilgėjosi bendravimo su žmogumi, o tie, kurie buvo uždaryti belangėje, net pragraužė vieno kambario duris, tikėdamiesi pamatyti už jų žmogų ir šviesą.

Apie nepaprastą šunų džiaugsmą, išvydus žmones, byloja dokumentiniai kadrai, įamžinę šunų paėmimo iš senolės operaciją, kurią vykdyti trukdė šeimininkė.

Savanoriai buvo pašiurpę ir nuo to, kad patalpose buvo laikomi drauge dideli ir maži, jaunučiai ir seni gyvūnai. Suprantama, čia turėjo būti ir mažylių, bet visi jie buvo kažkur dingę.
"Suprantame, kad senolė myli priglaustus šunis, bet tokia meilė šiais laikais traktuojama kaip žiaurus elgesys su gyvūnais. Todėl ir teko juos gelbėti", – aiškino savanorė Sandra.

Išmaudyti, išvalyti, sušukuoti, paskiepyti, veterinarijos gydytojų apžiūrėti nelaimėliai įkurdinti naujose "Penktos kojos" patalpose Linksmakalnyje. Pirmą kartą ten patekę šuneliai buvo priblokšti taip pakitusių gyvenimo sąlygų – tai akivaizdu, stebint gyvūnų atvežimo ir įleidimo į šviesius voljerus akimirkas.

Šunų priežiūra, jų gydymas "Penktai kojai" kainavo labai daug, tačiau gyvūnų globėjai mielai atiduos jums bet kurį pasirinktą išgelbėtą iš vienkiemio nelaisvės keturkojį. Jei nusprendėte tapti kurio nors iš jų šeimininku, skambinkite tel. 8 652 48 322 arba rašykite el. paštu info@penktakoja.lt.


Šiame straipsnyje: Penkta kojašunysGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai mieli šuneliai

Labai mieli šuneliai portretas
gaila, kad neturiu sąlygų, nes būtinai kokį nors priglausčiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių